Innen året er omme skal det første norskeide eksemplaret av supersportsbilen Ford GT komme til Norge. Av 6506 søkere til de 500 første bilene Ford la ut, var det en nordmann som ble godkjent. Den norske kunden er ifølge Finansavisen Kjell Inge Røkke.

– Jeg har hatt et forhold til bilen siden jeg så filmen Le Mans med Steve McQueen i Molde i 1971, og synes det er veldig hyggelig at jeg nå får muligheten til å kjøpe en slik unik bil. Med de krav og forutsetninger som Ford har satt til bruk av bilen er det også like greit for meg å bekrefte kjøpet. Det er jo umulig å gjemme seg bort i en slik bil, sa Røkke til Finansavisen via sin pressetalsmann Rolf Nereng i august 2016.

Atlanterhavsveien er ikke mer enn drøye åtte kilometer lang, og går mellom Eide og Averøy.
Atlanterhavsveien er ikke mer enn drøye åtte kilometer lang, og går mellom Eide og Averøy. (Foto: Ford)

På norgesbesøk

Nå har Ford vært i Norge med supersportsbilen for å spille inn video og ta bilder i vår vakre natur. Ikke langt fra Røkkes gamle nabolag på Nordmøre. Som så mange andre bilnyheter før den, har Ford tatt den med til fantastiske Atlanterhavsveien.

Det er den britiske biljournalisten Steve Sutcliff som på oppdrag for Ford kjører fete biler på fete veier. Turen til Norge med den 655 hestekrefter sterke supersportsbilen er det syvende programmet i serien «Europe’s Greatest Driving Roads».

– Atlanterhavsveien kan ikke beskrives, men må oppleves! Det er umulig å kjøre på denne veien uten å bli berørt av en natur som er helt ubeskrivelig vakker, sier Steve Sutcliff i en pressemelding fra Ford.

Ford har også tatt GT med til «Arctic Circle Raceway», nord for Mo i Rana, for å sette banerekord på verdens nordligste racerbane. Racerføreren Stefan Mücke klarer uten å anstrenge seg nevneverdig å sette ny bestetid på den 3,7 kilometer lange banen.

Dyrt leketøy

– Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter til å være i overkant av 4,7 millioner norske kroner, sier Fords administrerende direktør, Per Gunnar Berg i en pressemelding.

Nå er ikke alle tekniske data klare for bilen, men hvis Røkke skal ha norske skilter på bilen, må han nok ut med mellom 1,5 og 1,8 millioner kroner i engangsavgift og moms til staten.

Ford GT satte banerekord på Arctic Circle Raceway med tiden 1.36.29. Det er en forbedring på nesten fem sekunder fra forrige rekord.
Ford GT satte banerekord på Arctic Circle Raceway med tiden 1.36.29. Det er en forbedring på nesten fem sekunder fra forrige rekord. (Foto: Ford)

Ford har lenge levert biler med bra kjøreegenskaper, men likevel ikke vært av merkene som det har knyttet seg mest entusiasme og spenning rundt. Dette er i ferd med å endre seg. Først kom Ford med en spinnvill RS-utgave av kompaktbilen Focus, en bil med egen driftemodus.

Les DNs test av Ford Focus RS: Blå til lyst dnPlus

Deretter er endelig den gamle klassikeren Mustang igjen tilgjengelig gjennom offisielle kanaler i Norge. Denne har en egen burn-out-modus!

Les DNs test av Mustang: Børning for dummies

Ford GT er definitivt en bil verdig en plakat på gutterommet.(Vilkår)

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert:
Hysterisk gateracer
Ford Focus RS setter spor på asfalten og i sjelen.
01:25
Publisert: