På et debattmøte torsdag om bilavgifter åpnet Kjell Ingolf Ropstad, som sitter i finanskomiteen for KrF, for å kreve forbud mot bensin- og dieselbiler dersom Stortingets mål om å bare selge nullutslippsbiler i 2025 ikke blir nådd.

– Det vil være fullstendig uaktuelt for Frp å være med på noe sånt. Dette er moralisme- og forbuds-KrF på sitt verste. Dette vil aldri bli gjennomført med Frp i regjering, sier Morten Stordalen, Frps bilpolitiske talsmann og fraksjonsleder i transportkomiteen på Stortinget.

Snakker mot bedre vitende

Han er fornøyd med dagens politikk, og mener salgstallene for elbiler allerede viser at dette fungerer svært bra.

– Jeg mener at nullutslippsbiler allerede har svært god konkurransekraft. Det kan man tydelige se på salgstallene. Hele 37 prosent av bilene solgt i mars var elbiler. Dieselbiler var på sin side nede i 16 prosent. Elbilen er ikke lenger en skjør liten blomst som trenger beskyttelse, sier Stordalen.

Han viser til at vanlige bensin- og dieselbiler har hatt en rivende utvikling de siste 10–20 år og at utslippstallene har falt.

– Å si at en ny diesel er et miljøsvin, ja da snakker man faktisk mot bedre vitende, nye Euro 6-motorer er noe helt annet enn hva vi har hatt før. Vi må ikke bli hysteriske, som KrF synes å ha blitt, sier Stordalen.

Tydelige politikere

Ropstad i KrF er enig i at avgiftspolitikken har fungert.

– Dersom vi ser bort fra at utslippstallene bilbransjen har brukt er feil, så har politikken virket veldig godt, skriver Ropstad i en epost til DN.

– Mitt poeng er at jeg tror denne politikken også vil fungere videre, og teknologiutviklingen er så sterk at jeg tror vi vil nå målet om at det ikke selges nye rene fossilbiler i 2025. Da må vi fortsette med gode incentiver, sikre at elbilene blir konkurransedyktige og bygge ut ladere for at hele landet kan ha elbiler og hydrogenbiler, skriver Ropstad.

Han vil samtidig at politikerne skal være tydelige på at målet skal nås.

– Derfor er jeg også villig til å diskutere et forbud mot nye rene fossilbiler dersom vi nærmer oss 2025 og jeg tar feil i at vi når målet, skriver Ropstad.

Han får altså ikke med seg Frp på akkurat det.(Vilkår)

Her er grunnen til at elbilene lar vente på seg
Volkswagen venter til 2020 med neste elbil, men viser i mellomtiden en uten ratt og pedaler.
02:06
Publisert: