Regjeringen og Fremskrittspartiet er enige om statsbudsjettet for 2021, og den planlagte økningen av bilavgiftene blir ikke noe av, melder Frp på sine nettsider.

«I tillegg har Frp fått gjennomslag for å skrote regjeringens planlagte økning i engangsavgiften på personbiler og regjeringens forslag om økt krav til rekkevidde for engangsavgiften for hybridbiler, i tillegg til redusert avgift på motorsykler.»

I forslaget til statsbudsjett la regjeringen opp til at ladbare hybridbiler skulle få høyere engangsavgift. Bilene måtte i forslaget ha en elektrisk rekkevidde på 75 kilometer for å få fullt fradrag, en økning fra dagens rekkeviddekrav om 50 kilometer. Dette blir det dermed ikke noe av.

Les også forslaget til statsbudsjett her: Nå blir ladbare hybrider dyrere

Salget av ladbare hybrider har vært høyt i år, med en markedsandel på 20 prosent blant personbilene. Det er nesten 50 prosent opp fra samme tid året før. Blant annet har det ført til at Toyota gikk til topps på registreringsstatistikken i november.

Om avgiftsendringen hadde blitt noe av, ville for eksempel en ladbar versjon av BMWs kompakt-suv X3 fått en avgiftsøkning på 35.000 kroner, ettersom den har en rekkevidde på 46 kilometer.

Enigheten vekker selvsagt begeistring i bilbransjen.

– Denne enigheten var faktisk enda bedre enn vi hadde turt å håpe på. Dette er fantastisk gode nyheter. Med landet midt i en krevende pandemisituasjon er forutsigbarhet for næringslivet svært viktig. Både for våre forbrukerne, BILs medlemmer og for næringslivet er dette en håndsrekning vi vil huske, sier direktør i Bilimportørenes Landsforening Erik Andresen til bransjenettstedet Bilnytt.no.

Økningen av satsene i CO2-komponenten vil heller ikke skje, dermed vil heller ikke biler med konvensjonelle bensin- og dieselmotorer få høyere avgifter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.