Etter å ha solgt store amerikanske suver og pickuper i en årrekke, er det nå slutt for bilforhandleren Bergheim Auto. 3. februar begjærte Bergheim Auto Salg Oslo seg selv konkurs, viser konkursbegjæringen sendt inn til Brønnøysundregistrene.

I over 40 år har Gunulf Bergheim, blant annet via Bergheim Auto Salg as, solgt store amerikanske biler på det norske markedet, med god fortjeneste. Etter at omsetning og avdelinger har skrumpet inn de siste årene, er det nå helt slutt.

Ifølge Bilnytt.no tapte bilforhandleren flere millioner kroner i fjor på salget av elbilen Chevrolet Bolt alene. Selskapet importerte den amerikanske bilen, men etter endringer i markedet måtte det kvitte seg med 60 biler som ble satt ned fra 420.000 til under 300.000 kroner i pris.

Bergheim Auto Salg as eies av Bergheim Holding, som igjen eies av Gunulf Bergheim.

– Det ble et smertelig tap, uttalte Bergheim til Bilnytt.no høsten 2019.

Til tross for at bilhandelen ikke går så bra, virker det som at det likevel står bra til med familien Bergheim. Både far Gunulf og sønnen Filip anskaffet seg ifølge motorvognregisteret i fjor hver sin Bentley Bentayga hybrid. Dette er en bil med en startpris på om lag 2,2 millioner kroner. Gunulf Bergheim hadde i 2018 en formue på 141 millioner kroner, og en skattbar inntekt på 2,8 millioner kroner.

Bergheim omsatte i 2004 for nesten 1 milliard kroner, men etter det har bilimperiet krympet bit for bit. Bergheim Auto Salg Oslo as, som selger Cadillac, GM, Fiat varebiler, Isuzu og Jeep, var inntil konkursen det eneste bilanlegget igjen i gruppen.

I 2018 omsatte selskapet for 109 millioner kroner, som var en nedgang fra 120 millioner kroner året før. Resultatet før skatt i 2018 endte med et underskudd på én million kroner.

Ifølge Bilnytt.no lå regnskapstallene for 2019 an til et underskudd på omkring 4 millioner kroner.

– Jeg kan ikke fortsette å tape penger, sa Bergheim tidligere mandag, da Bilnytt.no omtalte de stengte og tomme lokalene.

Lokalene på Ensjø i Oslo skal være solgt til en utbygger.

Gunulf Bergheim var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.