I januar 2019 ble det registrert 9004 nye personbiler, som er en nedgang på 2,2 prosent fra samme måned i 2018. Januar-registreringene i fjor var de svakeste på ni år, med ett fall på 30 prosent fra året før. Årets tall er altså enda dårligere, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Elbilsalget øker riktignok fortsatt. 3407 biler med nullutslipp ble registrert i januar, der kun seks var hydrogenbiler, resten var elbiler. Elbilandelen i januar er på 37,8 prosent, opp 60 prosent fra samme måned i fjor, og høyere enn elbilandelen i 2018 som endte på 31,2 prosent. Elbilandelen i desember var derimot på over 40 prosent.

Venter på disse

Dette er likevel et tall som kommer til å øke når både Audi og Tesla denne måneden starter med utleveringer av sine nye elbilmodeller. Audi har over 7500 kunder som har betalt inn reservasjonsbeløp for sin første elbilmodell E-tron, mens det ikke finnes noen offisielle tall for Tesla Model 3, men spekulasjonene går på at kanskje så mange som 20.000 nordmenn har bestilt bilen.

Les DNs ferske tester av de to elbilene: Audis beste er en elbil

Med overgangen til ny utslippsmåling i september i fjor, forsvant mange av hybridbilene fra markedet. Andelen biler med kombinasjonen forbrenningsmotor og elektrisk motor sank i januar med 17,4 prosent til 2313 biler. 1298 av disse var ladbare hybrider.

Både Mercedes og Audi kommer tilbake på markedet med nye ladbare modeller i løpet av året, etter at disse forsvant i fjor sommer.

Også bruktimporten falt i januar med nesten fire prosent. 789 av de 1340 bilene var nullutslippsbiler.

Endelig har det også kommet noen alternativer for elektriske varebiler. De 152 bilene registrert i januar er en økning på 171 prosent, selv om andelen blant varebilene likevel ikke blir mer enn 5,6 prosent.

Golf på topp

Volkswagen Golf er tilbake på modelltoppen med 790 registrerte biler i januar, der nesten 85 prosent er av den elektriske versjonen. Fjorårets bestselger Nissan Leaf har fått 673 nye biler registrert i år, og BMW i3 på tredjeplass er registrert i 619 eksemplarer.

På fjerdeplass kommer første ikke-helelektriske bil i Mitsubishi Outlander med 416 biler, hvorav 414 er ladbare hybrider. Hyundai har fått litt fart i registreringene av elbilene sine på nyåret, med 366 Ioniq og 325 Kona.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Endelig er elbilen Audi E-tron kommet til Norge: Men hvor langt går den når det er minus 10, snø og slaps?
03:08
Publisert:
Test av Tesla Model 3: Slik takler den norsk vinterføre
De første eksemplarene av Tesla Model 3 er endelig på norske veier, nesten to år etter at tusenvis av nordmenn bestilte bilen.
03:12
Publisert: