I april ble det registrert 7.425 nye personbiler i Norge. Det er 3.830 færre, og en nedgang på 34 prosent fra april 2019. Andelen personbiler med nullutslipp økte til 49,4 prosent. Det viser ferske fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

– At bilsalget gikk ned i april, viser en tydelig effekt av lavere aktivitet i norsk økonomi. Koronasituasjonen kan være en av årsakene. Samtidig er gjerne måneden med påske noe ustabil fordi det er halvannen uke uten registreringer, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken.

Fire merker øker

Av de 20 mest populære bilmerkene hittil i år, var det bare fire merker som hadde en positiv utvikling i april. Alle skyldes nye ladbare modeller. Med to biler færre enn Volkswagen hittil i år, har Audi en vekst på 70 prosent i april, og til sammen 176 prosent så langt i år. I tillegg har Mercedes på en niende plass så langt i år, hatt suksess med elbilen EQC, i tillegg til at merket har fått tilbake mange av sine ladbare hybrider. Mercedes' registreringstall økte med 140 prosent i april, og nesten 82 prosent så langt i år.

På en 19. og 20. plass kommer de to andre med vekst, Seat og Porsche. Med henholdsvis elbilene Mii og Taycan har Seat en vekst på nesten 400 prosent, og Porsche en vekst på nesten 300 prosent hittil i år.

Ladbart vokser

Av bilmerkene som synker mest, er Tesla på topp med et fall på 81 prosent så langt i år. Fra omkring mars i fjor, startet Tesla med massive utleveringer av Model 3, så tallene er ikke relevante å sammenligne. Også Volkswagen hadde et kraftig fall i april, som har ført til at registreringene så langt i år er ned med 25 prosent.

Audi E-tron er fremdeles Norges soleklart mest solgte bil i år, med over 4500 biler. Også i april var E-tron den mest solgte modellen.

– Markedsandelen av elbiler og ladbare hybrider utgjør nå 70 prosent, og har aldri vært høyere. Det viser tydelig at strømmen av elbiler og ladbare hybrider vil fortsette å øke, og at overgangen til ny teknologi vil prege bilsalget framover, sier Thorsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.