Registreringene av nye personbiler i september har aldri vært høyere enn i 2021. Nesten 18.000 nye personbiler fikk norske skilter. Forrige september-rekord var i 2020, da var tallet 15.552 førstegangsregistrerte nye personbiler, heter det i en melding fra Opplysningskontoret for veitrafikken.

Av de 18.000 bilene, var nesten 14.000 rene elbiler. Elbilandelen økte med 45,8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. I tillegg kommer 2.508 ladbare hybrider, og da ender tallet på biler med ledning på 91,5 prosent i september.

Tesla på soleklar topp

Tesla Model Y troner alene på topp med 3.564 registreringer. Deretter følger Tesla Model 3 med 2.218. Langt bak disse to tar Skoda Enyaq en tredjeplass med 787 biler. Toyota RAV 4 i ladbar hybrid-versjon holder stand med 702 biler på fjerdeplass.

– Nå er det fullt fokus på elbiler over alt. Nye bilmerker og modeller, og særlig elbiler, er spekket med moderne teknologi og utstyr. Dette ønsker mange seg, og det bidrar trolig til solid økning i nybilsalget. At det kanskje innføres moms på kjøp av elbiler over et visst prisnivå, gir muligens også økt salg. Det er uansett tydelig at mange er villige til å prioritere kjøp av ny bil, og da særlig elbil, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Bil med Embret: Model Y – en langt mer praktisk Tesla
Teslas nye kompakt-suv har det meste norske bilkjøpere er på jakt etter.
01:58
Publisert:

Solid økning i 2021

Hittil i år er det registrert 128.856 nye personbiler, noe som er en økning på mer enn 35 prosent sammenlignet med samme periode i 2020. Så langt i år er elbilandelen på 62,5 prosent av alle nye biler.

– Det blir nærmest klarere og klarere for hver måned: Så godt som «alle» nybilkjøpere vil ha elbil. Både rekkeviddeangst og annen usikkerhet er i ferd med å bli historie etter hvert som de nye elbilene som nå lanseres, har god rekkevidde og enda raskere ladehastighet, sier Solberg Thorsen.

OFV-sjefen anslår nå at nybilsalget vil ende på omkring 170.000 bile i 2021, noe som er en klar oppjustering fra tidligere prognoser om 146.000 nye personbiler.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.