Registreringstallene for februar viser at det ble registrert 10.346 nye personbiler, en nedgang på 6,8 prosent fra samme måned i 2019. Over 11 prosent av disse bilene var av Audis første elbil, E-tron, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Med 1171 registreringer i februar er E-tron den soleklare vinneren blant modellene som norske bilkunder hentet ut. På annenplass med 760 registreringer kommer Volkswagen Golf. Åtte av de ti mest populære bilene i februar er helelektriske, og kun plugin-hybridene Mitsubishi Outlander og Volvo XC60 klarte å komme seg inn på listen med henholdsvis en fjerde og tiendeplass.

På merkestatistikken er Audi både i februar og så langt i år kun slått av Volkswagen. Med kun 277 registreringer hittil i år ligger Tesla kun på en 17. plass. Det er et fall på 77 prosent fra samme periode i fjor.

Halvparten elbiler

Nullutslippsbilene hadde en markedsandel på 49,7 prosent i februar. Til sammenligning hadde 11,2 prosent av alle nyregistrerte personbiler bare dieselmotor, og kun 9,7 prosent kun bensinmotor. Det ble registrert 3047 nye personbiler med hybriddrift i februar. Blant personbilene med hybriddrift var 1910 ladbare hybrider, noe som er en økning på 35 prosent fra februar i 2019.

Det ble registrert 198 nye varebiler med nullutslipp i februar, som er en økning på 50 prosent fra samme måned i 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.