Norge er et lite land, men en gigant når det gjelder elbiler. Registreringstallene for første kvartal viser at andre land så smått er i ferd med å komme mer på banen når det gjelder elektriske kjøretøy.

Tall fra foreningen for europeiske bilprodusenter (ACEA) viser at etterspørselen etter alternative drivstoff øker med over 37 prosent. Dette inkluderer elbiler, ladbare hybrider og vanlige hybrider.

Totalt ble det i EU registrert 24.592 elbiler, noe som er en vekst på nesten 50 prosent fra første kvartal i 2016. Tar vi med alle Efta-landene, er det totale tallet i Europa 32.627 elbiler. Det franske markedet passerte det norske i antall elbiler med 7402 elbiler, mot 6982 elbiler i Norge.

På tredjeplass kommer Tyskland med 5060 biler, som er mer enn en dobling fra første kvartal i fjor.

Les fersk test av den nye Opel Ampera-e: Garantert suksess dnPlus

Hybrider

Også for ladbare hybrider kommer Norge på en annenplass i antall, med 5607 i første kvartal, en vekst på 77 prosent fra året før. I Storbritannia ble det registrert 6730 ladbare hybrider, noe som var ti prosent lavere enn i fjor.

Størst vekst er det derimot hybrider som ikke kan lades som har i Europa. Denne biltypen økte med nesten 60 prosent i første kvartal i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Les test av den ladbare Toyota Prius: Den ærlige hybriden dnPlus

Elbilregistreringer i utvalgte land:

Kilde: ACEA(Vilkår)

To årsaker til at fremtiden er elektrisk
Den store stjernen på Volkswagen-standen i Paris, er en elbil. Terje Male i Møllergruppen forklarer her hvorfor.
02:32
Publisert: