Det ble registrert 10.301 nye personbiler i januar, en økning på 7,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Elbilene sto for mer enn halvparten av alle nye personbiler med 53 prosent markedsandel, og ladbare hybrider økte med 7,6 prosentpoeng til en andel på 27,7 prosent. Det viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Toyota på topp

I den første måneden i 2021 er Toyota største bilmerke foran BMW og Volvo. På modelltoppen troner Toyota RAV4 øverst, med elbilen Audi e-tron og Volvo XC40, som kommer både som elbil og ladbar hybrid, på de neste plassene.

Fjoråret ble avsluttet med en usedvanlig høy markedsandel på 66,7 prosent for elbiler, og i forhold til desember 2020 ble det en nedgang i antall elbiler i januar 2021. Spesielt Tesla og Volkswagen har registrert langt færre elbiler i januar enn måneden før.

Det siste halvåret har elbilandelen vært stabilt over 50 prosent, og trenden ser ut til å fortsette i 2021. I tiden fremover kommer det en rekke nye elektriske alternativer fra flere merker. Blant annet BMW iX3, Ford Mustang Mach-e, Skoda Enyaq og Mercedes EQA, for å nevne noen.

Registreringene av elektriske varebiler økte kraftig i januar, og de utgjør nå 20 prosent av alle varebilene registrert i januar.

Ladbare hybrider i skuddet

Flere ladbare hybrider med lenger elektrisk rekkevidde ble lansert i 2020. 56 ulike modeller ble registrert i januar, og dermed ble det satt ny rekord for disse bilene i januar 2021 med 27,7 prosent, opp 7,6 prosentpoeng sammenlignet med januar 2020.

Toyota RAV4 er på topp, foran BMW X1, Volvo XC60 med BMW X3 og lillebror X2 på de neste plassene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Verdenspremiere på Mercedes' ferskeste elbil: – Her har Mercedes noe på gang
Den neste nye elektriske Mercedes, Mercedes Eqa, er i Norge.
02:56
Publisert: