Registreringstallene for nye biler viser et kraftig fall fra januar i fjor. Kun 7957 nye personbiler ble registrert i januar i år, det er et fall på nesten 23 prosent fra januar 2021. Det viser ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Dette er det laveste månedstallet siden april 2020.

Med unntak av elbiler, er det fall for både bensin-, diesel- og hybridbiler. Samtidig har elbilandelen økt med 30,7 prosentpoeng i den første måneden, og utgjør nå 83,7 prosent. Av alle nye personbiler så langt i år, er 6,8 prosent ladbare hybrider.

– Fantastisk start

For Elbilforeningen er dette en gledens dag.

- Dette er en fantastisk start på det nye året! Dersom den varslede elbilmomsen hadde blitt innført i år, ville vi nok ikke sett disse salgstallene for elbil. Forbrukerne har nok også respondert på at de ladbare hybridene er blitt dyrere etter avgiftsendringen for 2022, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Porsche Taycan.
Porsche Taycan. (Foto: Gunnar Lier)

På topp 20-listen blant bilmodeller, er 19 av 20 elbiler. Øverst ligger Audi Q4 E-tron, foran Hyundai Ioniq 5 og BMW iX på en tredjeplass. Den eneste ikke-elbilen på topplisten er Toyota RAV4 på en niendeplass.

Flere Porsche enn fossil

Salget av rene bensin- og dieselbiler har vært fallende i lang tid, og av alle førstegangsregistrerte nye personbiler i januar, var det kun 387 bensin- og dieselbiler til sammen.
– At vi skulle se flere nye Porscher registrert enn nye bensinbiler i en måned, hadde ingen sett komme. Og i januar ble det registrert 181 av elbilmodellen Porsche Taycan, mens det til sammen ble registrert 175 bensinbiler, sier Øyvind Solberg Thorsen, direktør i OFV.

Han mener det både viser at mange nordmenn har en solid økonomi og kan realisere bildrømmen, men også at elektrisk rekkeviddeangst er i ferd med å bli historie.

I Finnmark ble det registrert kun én dieselbil i januar, resten er elbiler.

Største merke

Audi har i tillegg til mest populære modell, også flest registrerte modeller sammenlagt. På annenplass følger Hyundai foran Volkswagen på tredjeplass.

Her stjeler de strøm fra hytteeieren
Hytteeier Per Morten Bergh på Gaustablikk fikk seg en overraskelse da han så gjennom klippene fra overvåkningskameraet på hytta.
01:23
Publisert:

Fjorårets bestselgermerke, Tesla, kommer ikke før en 26. plass med sine fattige 47 registreringer hittil i år. Det ventes at disse tallene vil øke når første kvartal nærmer seg slutten og nye båter ankommer Drammen havn. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.