Hittil i år er den store vinneren blant bilmodellene Audis første elektriske bil E-tron. Den mellomstore suven har akkurat det mange nordmenn etterspør i en ny bil, og endte opp som den mest registrerte modellen også i juli med 775 biler. Det viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

På annenplass dukker konkurrenten fra Mercedes opp. I juli ble det registrert hele 698 nye EQC. Likevel er det Audi E-tron med 6393 registreringer som ligger soleklart øverst på registreringsstatistikken så langt i år.

Etter to svært dårlige år for Mercedes i Norge i 2018 og 2019, kommer økningen hittil i år på over 100 prosent godt med.

I juli ble det registrert 9772 nye biler i Norge, noe som er 6,5 prosent bedre enn juli i fjor. Hittil i år er likevel bilsalget ned over 20 prosent fra 2019. Andelen elbiler ble i juli 45,1 prosent.

En rekke nye elbilmodeller har etter hvert dukket opp på listen. Fredag starte utleveringene av Polestar 2, som det ble registrert 17 av i juli, 48 Opel Corsa-e fikk skilter, mens 86 Peugeot E-2008 og 7 Honda e ble registrert i juli. Utvalget av elbiler øker altså jevnt og trutt.

Også de ladbare hybridene er tilbake. Blant annet er BMW X1 på topplisten, sammen med Volvo XC40 og Ford Kuga. Alle sammen har kommet i nye ladbare hybrid-varianter nå i sommer.

I juli økte registrerte eierskifter med 27 prosent, som tyder på at det er stor aktivitet i bruktbilmarkedet. Hittil i år er disse tallene opp 6,5 prosent fra fjoråret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.