Til tross for at det var tre registreringsdager mer i mars i år, enn i 2016, gikk registreringstallene for nye personbiler ned med 3,4 prosent sammenlignet med fjoråret.

Bonanzaen av store ladbare suver vi så i januar er over, og bilregistreringene har normalisert seg.

Om man sammenligner med gjennomsnittet for mars måned de ti foregående årene, er likevel årets marstall 13,1 prosent høyere. Samlet så langt i år er det registrert 38.241 nye personbiler, noe som er 3,1 prosent mer enn i samme periode i 2016, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Som i februar, så er fremdeles næringsandelen svært høy, da over halvparten av personbilsalget i mars er registrert på næring. Næringsandelen av personbilsalget inkluderer også privatleasing, som i stor grad står for økningen.

Varebilsalget økte med 26,6 prosent sammenlignet med mars i fjor, og også bruktimporten økte i mars med 43,4 prosent.

Utslippet synker

Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle førstegangsregistrerte nye personbiler i mars var 85 g/km, det er 3 g/km lavere enn i mars 2016. Varebilene henger fremdeles etter med et gjennomsnittlig CO2-utslipp på 153 g/km. 

Dieselandelen faller videre og var i mars på 25,9 prosent av alle nyregistrerte personbiler Inkluderes hybridbiler var 53 prosent av de nye personbilene registrert i mars med bensinmotor. Markedsandelen for personbiler med hybriddrift var 27,8 prosent i mars i år, mens markedsandelen i mars 2016 var 24,4 prosent. Hittil i år har personbilene med hybriddrift 31,2 prosent markedsandel. I samme periode i fjor var den 22,0 prosent.

Elbilsalget er noe opp, da det ble registrert 2834 nye personbiler med nullutslipp i mars, det gir en markedsandel på 21,1 prosent, mot 18,7 prosent i mars 2016. 

Flere tohjulinger

Det ble registrert 607 nye tunge motorsykler i mars, det er 110 flere eller 22,1 prosent økning fra mars 2016. Hittil i år er det registrert 862 tunge motorsykler, det er en økning på 18,7 prosent.

Toyota på topp

For første gang på lenge, ble Volkswagen passert av Toyota på personbilregistreringene i mars. Likevel er mest populære modell Volkswagen Golf med Nissan Leaf på en andreplass. Deretter kommer nykommeren C-HR fra Toyota, før Tesla Model X med en rekke leveringer før kvartalet er omme.

På topp-ti-listen er fire rene elbiler, mens de fleste eksemplarene av Volkswagen Golf og Passat, samt Mitsubishi Outlander er ladbare. Kun Skoda Octavia på tiendeplassen kommer uten noen form for elektrifisering.

 Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.