Av de 15.352 nye personbilene som ble registrert i juni, var 3760 en Tesla. Det gjør at Tesla troner øverst som det mest populære bilmerket i Norge.

Så langt i år har det rullet ut over 12.000 nye Teslaer på norske veier. Totalt ble det registrert like over 78.000 nybiler i første halvår i år, nær 1500 flere enn i fjor.

Tesla hadde mer enn dobbelt så mange nyregistreringer i juni som bilmerke nummer to på listen, Volkswagen med deres drøyt 1800 biler.

– Vi synes det er gøy å se hvor stor folkelig appell Model 3 fortsetter å ha i Norge. I tillegg er det fortsatt god interesse for premiumbilene våre, Model S og Model X, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

Mange elbilmodeller

I juni var elbilandelen på 48,4 prosent, og over halvparten av disse var fra Tesla. Blant modellene er det en rekke nye elbilmodeller høyt på listen.

– Nesten hver andre personbil som selges er nå en elbil. Etter halvgått 2019 har vi nådd prognosene vi satte for utgangen av 2019. Dette lover godt for Stortingets mål om 100 prosent fossilfritt nybilsalg 2025, men å gå fra 50 til 100 prosent markedsandel på seks år skjer ikke av seg selv, sier nestleder Petter Haugneland i Elbilforeningen.

Av topp ti-modeller i juni var ni elektrifiserte biler, hvorav åtte elbiler og én ladbar hybrid i Mitsubishi Outlander. Kun tredjeplassen, hybridbilen Toyota RAV4, kan ikke lades med ledning.

– Skal Norge fortsette å vise vei internasjonalt, er det viktig at regjeringen ikke rokker ved hverdagsfordelene til eksisterende og kommende elbilister. Mange potensielle kjøpere av elbil sitter fortsatt på gjerdet, og når bilbransjen endelig har fått opp produksjonen av biler som dekker flere forbrukeres behov, er det viktig at politikerne ikke roter det til nå, sier Haugneland.

Audi E-tron har tatt av, og forrige uke ble det kjent at importør Møller har fått en oppsving økonomisk etter at leveringene av bilen har kommet i gang. I juni havnet modellen på en fjerde plass med 574 biler. Også konkurrenten Jaguar I-Pace leveres jevnt og trutt, med 329 registreringene i juni.

Av nye elbilmodeller ser vi at de syv første eksemplarene av Mercedes nye elektriske suv EQC også har dukket opp på registreringsstatistikken. Over 2000 nordmenn står på liste for denne bilen, der kundebilene ikke kommer før mot slutten av året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.