I mai måned ble det solgt 13.117 nye biler i Norge, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Det er en økning på 0,5 prosent sammenlignet med mai i fjor.

Det mest oppsiktsvekkende denne måneden er at Toyota solgte 2048 biler og hadde dermed den høyeste markedsandelen av alle bilmerkene med 15,6 prosent – en økning på 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– De sterke salgstallene i mai er et bevis på at hybrid-elektriske biler treffer behovene til veldig mange bilkunder i Norge. Vi merker oss at dette skjer i en tid der valg av bil oppleves som usikkert for mange og der elbiler får de fleste overskriftene, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Blant de 12 mest solgte bilmodellene i mai, var fire fra Toyota: den lille suven C-HR, småbilen Yaris, kompaktbilen Corolla som gjør comeback og suven Rav4.

Toyota Corolla, som er verdens mest solgte bil gjorde comeback i mars. De nye modellene bidro til at Toyota i Norge registrerte rekordmange salgskontrakter i første kvartal. Det er mange av disse bilene som i disse dager leveres ut til kundene.

Elbilandelen, eller nullutslippsbiler som det heter i statistikken, endte i mai på 35,5 prosent.

Bestselgeren er denne måneden Volkswagen Golf med 890 biler, foran Toyota Rav4 med 852, Tesla Model 3 med 705 registreringer. De større bilene, Audi E-tron (530) og Jaguar I-Pace (510) følger på de neste plassene, foran Nissan Leaf (390).

Totalt for så langt i år, er det likevel ingen som er i nærheten av Tesla Model 3 med 7548 registreringer. Det er ventet at juni-tallene for Tesla blir betydelig sterkere enn for mai, når andre kvartal ender, og flere båter med nye biler skal være på vei. Tesla har hatt tradisjon for å utlevere biler i stort tempo i slutten av kvartalet, det første blant annet til rekord i mars for en enkeltmodell med hele 5315 Model 3 den måneden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.