Frankfurt, Tyskland: Mercedes har dratt lakenet av sin nye hyperbil: AMG Project One. Skjønt det var intet laken som ble fjernet da bilen dundret inn på scenen i Frankfurt, på kvelden før bilutstillingen åpnet sine dører for pressen. Bak rattet satt tre ganger verdensmester i Formel 1, Lewis Hamilton, som kunne fortelle til Mercedes-toppsjef Dieter Zetsche at han var svært stolt over å ha vært med på å konstruere bilen.

Når den kalles hyperbil, er det ikke bare fordi den ytelsesmessig overgår det meste på fire hjul, men også fordi prisen er nokså frisk. Bilen har en pris på 2,275 millioner euro, eller 21,3 millioner kroner.

Mercedes sier dette er det nærmeste du kommer en Formel 1-bil til gatebruk. Før du vurderer kjøp, vil det imidlertid være klokt å få slipt ned fartshumpene i strøket ditt, for dette er en lav bil.

Mercedes-AMG Project One vises i Frankfurt av Dieter Zetsche og Lewis Hamilton.
Mercedes-AMG Project One vises i Frankfurt av Dieter Zetsche og Lewis Hamilton. (Foto: Embret Sæter)

Motoren er en tilsvarende som den som sitter i Lewis Hamiltons racerbil, en V6-er på fattige 1,6 liter. Men fortvil ikke; en elektrisk turbo samt fire andre elektriske motorer sørger for mer enn 1000 hestekrefter til disposisjon. Det betyr 2,5 sekunder fra null til 100 km/t, mens 200 passeres etter omkring seks sekunder. Toppfarten er på 350 km/t.

Har du planer om å tjene penger på bilkjøp kan dette være en god kandidat. Bilen skal ikke produseres i mer enn 275 eksemplarer, og de skal være solgt alle sammen. DN kjenner til at minst én nordmann skal ha skrevet kontrakt på modellen. Slike biler blir ofte utsolgt før de vises.

– Vi viste en vag skisse i Paris, og dagen etter ringte de første bestillingene inn, sa Dieter Zetsche etter at bilen ble vist.

Innvendig henter bilen også inspirasjon fra racingbiler, spesielt rattet og setene, som det finnes to av. I tillegg får man en viss form for komfort med aircondition og oppbevaring for mobiltelefon i midtkonsollen.(Vilkår)

275 biler er produksjonen begrenset til. Alle er solgt, tross en pris som bikker 20 millioner glatt.
275 biler er produksjonen begrenset til. Alle er solgt, tross en pris som bikker 20 millioner glatt. (Foto: Kjetil Skårdal Andersen)

Audis elektriske fremtid: Ratt og pedalløst
Audi presenterer to nye elektriske biler på bilmessa i Frankfurt. Konseptbilen Aicon som hverken har ratt eller pedaler og Elaine som blir å se på veien i 2019
01:40
Publisert: