Genève, Sveits: EXP12 Speed 6e er det kompliserte navnet på denne skjønnheten fra luksusbilprodusenten Bentley. Konseptbilen bygger videre på den lekre EXP10 som Bentley viste i Genève for to år siden, men har mistet taket, og fjernet forbrenningsmotoren helt.

Forrige eksperimentbil fra Bentley var nemlig en hybrid, mens denne er en ren elbil. Produsenten gir ingen opplysninger om rekkevidde, batteristørrelse og slike tekniske viderverdigheter, annet enn at bilen skal kunne kjøre fra London til Paris på en lading. Det er en strekning på 466 kilometer.

Ytelsene er heller ikke oppgitt, men akselerasjonen skal være såpass at man risikerer hjertestans.

Også interiøret er relativt spesielt i den elektriske Bentleyen.
Også interiøret er relativt spesielt i den elektriske Bentleyen. (Foto: Embret Sæter)

Mest av alt skal denne bilen vise at Bentley mener alvor når de sier de skal lage verdens første virkelige luksuselbil. Tidligere har Bentley-sjef Wolfgang Dürheimer sagt at merket kommer med en ny modell som skal tiltale en ny kundegruppe. Denne nye modellen skal visstnok komme i 2019.

Bilen skal være noe kortere enn Bentley Continental GT.
Bilen skal være noe kortere enn Bentley Continental GT. (Foto: Embret Sæter)

–Selv om dette er en elektrisk bil, var vi opptatt av at den må representere sjelen til merket. Vi ville absolutt ikke at den ser ut som et slags kjørende kjøleskap. Vår jobb er å overføre fordelene med elektrisk drift til luksusbiler på en måte våre kunder setter pris på, og det er derfor EXP12 fortsatt har sin moderne versjon av vår tradisjonelle grill, sa sjefdesigner Stefan Sielaff, ifølge det britiske nettstedet Autocar. 

At den ikke ser ut som et kjøleskap, kan vi i hvert fall skrive under på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Minimale speil på konseptbilen.
Minimale speil på konseptbilen. (Foto: Embret Sæter)
Superbilenes hjemmebane
DN er på plass i Genève og det bugner over av gromme biler.
01:20
Publisert: