Genève, Sveits:  – Vi har en melding til herr Myrhaug. Peugeot 3008 ble kåret til «Årets bil 2017», spraker det i høyttalerne i det flyet har landet i Zürich.

– 6. mars er en veldig bra dag for Peugeot, sier Torbjørn Myrhaug, den norske Peugeot-sjefen på vei til neste fly for å rekke bilutstillingen i Genève som åpner denne uken.

Mandag morgen ble det kjent at PSA Gruppen som står bak merkene Peugeot, Citroën og DS overtar Opel og den engelske avarten Vauxhall fra General Motors. Deretter kåret et utvalg europeiske biljournalister Peugeots nye suv 3008 til årets bil i Europa 2017.

De tre beste 

Peugeot 3008 stakk av med tittelen med 319 poeng foran seks andre finalister, der Alfa Romeo Giulia med 296 poeng og Mercedes-Benz E-klasse med 197 poeng tok de andre pallplassene.

Juryformann Håkan Matson fra svenske Dagens Industri sa dette om vinneren:

– Juryen ser at markedsandelen for suver og crossovere har økt jevnt og trutt. Peugeoten er en verdig vinner.

De resterende finalistene gjorde det slik: Volvo S90/V90: 172 poeng, Citroën C3: 166 poeng, Toyota C-HR: 165 poeng og Nissan Micra: 135 poeng.

– Nå må vi bestille opp 50 prosent flere biler, sier en spøkefull og munter Stian Gihle, som er informasjonssjef for Peugeot, Citroën og DS i Bertel O. Steen.

Peugeot 3008 er allerede merkets mestselgende modell i Norge hittil i år med 430 registrerte biler av til sammen 1078 biler fra Peugeot, viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

DN er tilstede i Genève og kommer flere nyheter, bilder og videoer i dagene som kommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.