Genève, Sveits: Den årlige bilutstillingen i Genève er kjent for massive antall hestekrefter og supersportsbiler. Sammenlignet med fjorårets bilutstilling i Paris, så var elbilene nesten helt fraværende.

En av få nyheter var likevel en blanding av superbil og elbil. Renault Zoe e-Sport er en supersprek utgave av Europas mestselgende elbil, Zoe.

Bilen er en Zoe som er bygd om til løpsbil. Bilen har en motor foran og en motor bak som samlet yter 460 hestekrefter. I tillegg er den utstyrt med to batterier med lagringskapasitet på 40 kWh. Null til 100 km/t går unna på 3,2 sekunder, og 200 skal passeres før det har gått ti sekunder. Toppfarten er begrenset til 210 km/t.

–Arbeidsbeskrivelsen for Renault ZOE var enkel: Slipp dere løs!. Dermed fikk vi ideen til en bil i krysningspunktet mellom en serieprodusert bil og en løpsbil ... en bil for de adrenalinfrelste, sier Stéphane Janin, designsjef for konseptbildivisjonen til Renault i en pressemelding.

Karosseriet er laget i karbon, noe som holder vekten nede til 1400 kilo. Dreiemomentet er på 640 Newtonmeter, eller 320 per motor.

Dessverre er bilen foreløpig kun laget i ett eksemplar, men bilen skal ifølge Renault Norge komme på besøk hit til landet i mai, uten at det opplyses hva besøket innebærer.(Vilkår)

Geneve 2017. Renault Zoe e-Sport concept kommer til Norge i mai.
Geneve 2017. Renault Zoe e-Sport concept kommer til Norge i mai. (Foto: Embret Sæter)

Superbilenes hjemmebane
DN er på plass i Genève og det bugner over av gromme biler.
01:20
Publisert: