Genève, Sveits: – Denne er så stor at den kan stjele kunder fra klassen over som for eksempel BMW X5. Den blir et mye billigere alternativ, sier Kai Robert Solheim, sjef for Volkswagen hos Harald A. Møller.

Han beskuer den nye og forlengede utgaven av Volkswagens populære kompaktsuv Tiguan. Med etternavnet Allspace er bilen 21,5 centimeter lenger enn standardversjonen, og har nesten 11 centimeter lengre akselavstand enn Tiguan. Det gir plass til to ekstra seter i bagasjerommet, noe den leveres med som standard på det norske markedet når den kommer hit til landet i november.

Les DNs test av Tiguan: Romslig og folkelig dnPlus

Plassen i bilen er bra. Med de to bakerste setene nedfelt og baksetene skjøvet i fremste stilling er det plass til 700 liter bagasje. Legges alle setene ned, øker plassen til 1775 liter.

Bilen leveres standard med firehjulsdrift og dsg-automatgir på det norske markedet. Man kan velge mellom tre diesel- og tre bensinmotorer. Effekten spenner mellom 150 til 240 hestekrefter.

Prisene er ikke helt klare ennå, men i en pressemelding fra Harald A. Møller antydes en startpris på omkring 575.000 kroner for 150 hestekrefter sterk dieselmotor dsg-automatgirkasse og firehjulsdrift.

I 2016 ble det registrert litt over 3200 Tiguan i Norge, det gjør modellen til den tredje mest populære bilen fra Volkswagen, kun slått av Golf og Passat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les test av konkurrenten fra samme konsern: Skoda Kodiaq: Romslig og folkelig dnPlus
Panseret på Volkswagen Tiguan Allspace er noe hevet for å beholde proporsjonene for den lengre bilen.
Panseret på Volkswagen Tiguan Allspace er noe hevet for å beholde proporsjonene for den lengre bilen. (Foto: Embret Sæter)
Spennende nyheter fra Opel
Ikke bare har Opel gått i partnerskap med Peugeot, de har også flere nyheter her i Genève
01:06
Publisert: