Det har latt vente på seg at BMWs første elbil siden den særegne i3 kommer. Neste år er det endelig klart for kompakt-suven iX3, en helelektrisk versjon av X3. Nå har BMW sluppet flere detaljer om elbilen i4 som skal komme i 2021.

IX3 får et batteri på 70 kWh som gir en rekkevidde på over 400 kilometer og en effekt på over 270 hestekrefter. Året etter den kommer den spesielle X5-aktige suven som foreløpig går under navnet «iNext». Denne får en rekkevidde på omkring 600 kilometer og selvkjørende egenskaper.

Alle sammen skal ha det produsenten kaller femte generasjon elbil-teknologi. Nå er det bekreftet at i4s tilfelle betyr det saftige 530 hestekrefter i effekt, det samme som for eksempel dagens bensin V8-motor i M850i yter.

Null til 100 km/t går unna på omkring fire sekunder. Toppfarten skal ligge rundt 200 km/t. Det viktigste er likevel rekkevidden som anslås til rundt 600 kilometer fra batteriet som har en kapasitet på 80 kWh.

For sammenligningens skyld kan vi nevne at Tesla Model 3 Performance gjør null til 100 km/t på 3,4 sekunder og har en rekkevidde på 530 kilometer.

Sjekk denne lekre elbilen fra BMW
BMWs konseptbil Concept 4 viser neste generasjon 4-serie, som også kommer som elbil.
00:39
Publisert:

Modellen skal produseres i München, side om side med andre BMW-modeller som 3-serie sedan og touring. Dette er viktig for at produksjonen enkelt skal kunne tilpasses etterspørselen etter ulike drivlinjer.

– Vi har sett at etterspørselen etter elbiler er veldig forskjellig fra marked til marked, så fleksibilitet i produksjonen blir viktig for oss, sa BMWs talsperson Wieland Bruch til DN i fjor høst.

Den neste generasjonen elektriske drivlinje fra BMW Group er skalerbar for bruk i en rekke modeller. Bilene kan lades på en effekt opp til 150 kW. Dette skal også være designet for bruk i kommende plugin hybrider. Batteriet i BMW i4 kan dermed lades til rundt 80 prosent på omtrent 35 minutter.

BMW hevder femte generasjon edsrive-teknologi består av et nytt høyspenningsbatteri med nye battericeller og langt større energitetthet enn tidligere. Designet av batteriet kan endres, og i BMW i4 blir det svært flatt, med en vekt på rundt 550 kg.

Mens norske politikere har som mål at nye biler skal være utslippsfrie i 2025, tror BMW at halvparten av deres salg i Europa vil være elektrifiserte i 2030.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.