En ny generasjon av BMWs 3-serie er på gang. Det betyr også at en ladbar versjon av den sporty sedanen er på gang.

BMW har økt batterikapasiteten til 12 kWh fra dagens modell som ikke hadde mer enn 7,6 kWh. Dermed øker elektrisk rekkevidde med 50 prosent fra 40 til 60 kilometer. Den kan også kjøre på elmotoren i en hastighet opp til 110 km/t, noe som er 30 km/t mer enn forgjengeren.

Bilen er drevet av en toliters bensinmotor på 184 hestekrefter sammen med en elektrisk motor med en toppeffekt på 113 hestekrefter. Av disse er 41 hestekrefter som kommer som en «Xtraboost»-effekt. Bensinmotoren er den samme som sitter i 320i. Samlet er effekten oppgitt til 293 hestekrefter. Dreiemomentet er på 420 Newtonmeter.

Ifølge BMW skal bilen være ti prosent mer effektiv enn forgjengeren, og får et CO2-utslipp på 39 gram per kilometer. Forbruket oppgis til 0,17 liter på milen. I tillegg skal bilen være 30 prosent raskere enn sin forgjenger. Null til 100 km/t går unna på seks sekunder blank.

Bagasjerommet er på 375 liter, det er kun 5 liter mer enn dagens modell. I tillegg kan bakseteryggen felles ned i 40:20:40-konfigurasjon. Modellen med bensin- eller dieselmotor rommer til sammenligning 480 liter i bagasjerommet.

Bilen kommer på markedet til sommeren, og litt avhengig av hvordan norske bilavgifter blir, kan den bidra til økt salg for BMWs nye 3-serie. Hittil i år er 400 av 564 nyregistrerte 3-serie i Norge ladbar. Det er en andel på over 70 prosent, og en klar økning fra fjoråret, da andelen endte på drøye 42 prosent.

På grunn av svært gunstige avgifter for ladbare hybrider i Norge, har den spreke 330e vært av de billigste 3-serie modellene. I foreslått statsbudsjett videreføres avgiftene som de er i dag. Dermed er det grunn til å tro at også den nye generasjonen 330e vil bli prisgunstig i vårt marked.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her blir den folkelige Tesla Model 3 vist frem for første gang på norsk jord. Én ting vekker bekymring
02:21
Publisert: