Da BMW X5 kom ny i versjon i slutten av fjoråret, var det bare et spørsmål om tid før den allerede brautende broren, X6, kom i ny versjon. Og nå kommer den altså.

Dette er den tredje generasjonen av den bilen på markedet som oser mest av hedonisme, og som da den kom i 2008 skapte sin helt egne bilsjanger.

– Det er en bil som utfordrer det stereotypiske. I de senere årene har stadig flere bilprodusenter lansert tilvarende konsepter og design, men BMW X6 er originalen, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Som sine brødre, X5 og den ferske giganten X7, kommer X6 med en ny og stor grill. Litt mer sporty enn X5, og den kan i tillegg lyses opp. Når dørene åpnes eller lukkes, men også manuelt. Lyset i grillen er klassifisert slik at det også kan benyttes under kjøring om ønskelig.

Blir enda større

Fra forrige generasjon har bilen vokst 26 millimeter i lengden og måler nå 4935 millimeter. Akselavstanden har samtidig økt med 42 til 2975 millimeter. Bilen er også litt bredere enn før, og samtidig litt lavere. Nå er ikke X6 noen terrengbil, men bakkeklaringen er på 216 millimeter og bilen kan vade vannstand på opptil halvmeteren. Bagasjerommet har vokst med 30 liter til 580 liter.

Dagens versjon av X6 kommer kun med tre forskjellige dieselmotorer. Den nye kommer med fire motoralternativer, to diesel og to bensinvarianter. Innstegsmodellen blir som i dag med en treliters rekkesekser dieselmotor. Ytelsen har økt fra 258 til 265 hestekrefter og dreiemomentet går fra 560 til 620 newtonmeter. Da gjør bilen null til 100 km/t på 6,5 sekunder, som er to tideler kjappere enn dagens modell.

Toppmodellen blir M50i som med sin V8-er på 4,4 liter yter 530 hestekrefter og gjør null til 100 km/t på 4,3 sekunder. Bilen kommer på markedet i november. Prisen er ikke oppgitt, men dagens modell starter på omkring 1,05 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gigantbilen for BMW-entusiaster som ikke er redde for å vise seg frem
Mot BMW X7 er X5 diskret sammenlignet med denne.
03:02
Publisert: