– I 2019 kommer BMW-nyhetene som perler på en snor, vi er nå midt i en av våre største modelloffensiver noensinne. I mars lanserte vi BMW 3-serie Sedan og i september får den selskap av helt nye BMW 3-serie Touring, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Allerede i desember i fjor kjørte DN den nye sedanmodellen, som ble lansert på det norske markedet tidligere i år. Når Touring-versjonen kommer til høsten, er det den sjette i rekken.

Designen kjenner vi selvsagt igjen fra sedanmodellen. Men dimensjonene har økt fra forrige generasjon. Modellen er 7,6 centimeter lenger og måler nå 471 cm. Bredden har økt med 1,6 cm, til 182,7 cm og høyden med 8 mm, til 147 cm.

Bagasjerommet har ikke økt med mer enn fem liter, til 500, og med bakseteryggene ned blir lastevolumet 1510 liter – en økning på ti liter. BMW beholder løsningen med å kunne åpne kun vinduet på bakluken.

BMW 3-serie touring.
BMW 3-serie touring. (Foto: BMW)

I september kommer bilen med tre motoralternativer, 320d, 330d og 330i, alle med åttetrinns automatgir og firehjulsdrift. Kun den største dieselmotoren kommer med seks sylindere. Men ikke lenge etter kommer toppmodellen M340i med 374 hestekrefter fra en sekssylindret bensinmotor, som gjør null til 100 km/t på 4,5 sekunder. Startprisen for 320d xDrive Touring ligger på 515.300 kroner, det er omkring 25.000 kroner mer enn for sedanen.

Den mest spennende motoriseringen for det norske markedet kommer i 2020, da lanseres BMW 330e Touring, som blir BMW sin aller første ladbare stasjonsvogn. Som for sedanen kommer modellen med en elektrisk motor som integreres i den åttetrinns automatgirkassen, og kobles til en firesylindret bensinmotor. Den elektriske rekkevidden er beregnet til 63 km målt etter den gjeldende NEDCcoor-metoden, basert på WLTP-typegodkjenning.

Den nye 3-serie Touring får sin verdenspremiere denne måneden, og føyer seg inn i en lang rekke nyheter fra det tyske premiummerket i år. Blant annet en helt ny 1-serie, M8 Coupe og Cabriolet, samt en oppgradert versjon av X1.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– En av de morsomste bilene på markedet
- BMW M2 er en fenomenal bil.
02:47
Publisert: