–Dette er bilen for dem som ønsker en dose ekstravagansa og kjøreglede, både i hverdagen og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

8-serien Gran Coupe er tredje modell ut i BMWs 8-serie, etter todørs coupeen og kabrioleten som kom tidligere i år. Ifølge produsenten er 8-serie Gran Coupe den eneste modellen i sitt segment som baserer seg på en todørs sportsbil. Her får den altså fire dører, lengre akselavstand og et større bagasjerom. Konkurrentene heter Porsche Panamera, Mercedes-Benz CLS og Audi A7.

Les DNs test av coupe-modellen: BMW M850i: Kongen av Bayern dn+

Mye kan kjennes igjen fra de andre modellene, men fra A-stolpen og bakover er det store forskjeller. Akselavstanden er over tre meter, samlet måler bilen over fem meter, som er over 20 centimeter mer enn todørsversjonen. Bilen er også bredere og høyere enn sine søsken. Vekten skal være 70 kilo mer enn søskenet, gjennom bruk av lettvektsmaterialer.

BMW kaller bilen en 4+1-seter. Det betyr at de ytre baksetene har samme utforming som sportssetene fremme, mens midtsetet neppe er spesielt komfortabelt. Bagasjeromsvolumet er på 440 liter.

Bilen kommer med en sekssylindret bensinmotor på 340 hestekrefter og en sekssylindret dieselmotor med 320 hestekrefter som begge gjør null til 100 km/t på rundt fem sekunder. Foreløpig toppmodell blir M850i som med sine 530 V8-hestekrefter akselererer fra stille til 100 km/t på 3,9 sekunder. Den ultimate toppmodellen blir M8 Gran Coupe Competition med 625 hestekrefter, men den kommer noe senere.

Den nye toppmodellen fra BMW er en perfekt familiebil. For to
Video fra Dagens Næringsliv
03:23
Publisert:

840i blir billigste modell til 1,26 millioner, tett fulgt av dieselmodellen 840d. M850i koster fra 1.758.400 kroner.

– Sammen med helt nye BMW X7 og den markant oppgraderte 7-serien, er den nye BMW 8-serien et tydelig eksempel på at BMWs pågående modelloffensiv gjelder i alle segmenter, også i de mest luksuriøse, sier Tegneby.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.