Den tyske bilprodusenten BMW tilbakekaller mer enn én million dieselbiler grunnet et problem med eksosanlegget som "i ekstreme tilfeller kan føre til brann".

«I enkelte dieselbiler kan glykol-kjølevæske lekke" fra en defekt komponent som beskrives som en kjøler for resirkulering av avgasser. Denne væsken kan i kombinasjon med andre substanser i systemet føre til brannrisiko», heter det i en uttalelse fra BMW.

Selskapet sier at de har tatt kontakt med bilselgere, som i sin tur oppfordres til å ta kontakt med eiere av de aktuelle bilene for å få gjennomført en sjekk.

– Modulen for eksosresirkulering vil bli sjekket, og hvis det er defekter i delene, vil disse bli byttet ut, skriver BMW.

Kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, Marius Tegneby, opplyser til DN at tilbakekallingen berører nær alle modellserier (se liste).

Marius Tegneby, BMW Norge.
Marius Tegneby, BMW Norge. (Foto: Mikaela Berg)

- BMW har valgt å kontrollere et bredt utvalg biler i forbindelse med den tekniske aksjonen først ble iverksatt i august. Enkelte modeller vil få en ny EGR-ventil, mens andre modeller kun vil trenge en inspeksjon. Som for alle tekniske aksjoner vil potensielt berørte kunder bli kontaktet, sier Tegneby til DN.

BMW kunngjorde allerede i august at de tilbakekalte 480.000 biler som var rammet av samme feil fra land i Europa og Asia. De kom også med en offentlig unnskyldning til Sør-Korea etter at rundt 30 BMWer tok fyr der tidligere i år.

I uttalelsen tirsdag heter det at BMW har sjekket flere dieselmodeller og identifisert en "minimal risiko" i noen av dem.

Med den siste tilbakekallelsen har BMW tilbakekalt i alt 1,6 millioner biler rundt om i verden. Bilene er produsert mellom august 2010 og august 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Audis første elbil på plass i Norge
7500 nordmenn har reservert Audi e-tron, nå får de endelig mulighet til å se den.
01:35
Publisert: