Domstolen i Tokyo nektet å gå med på kausjon, til tross for at Ghosn lovet å gå med elektronisk fotlenke, gi fra seg passet og betale for sikkerhetsvakter som påtalemyndigheten skulle godkjenne. Avgjørelsen ble gjort kjent i en skriftlig uttalelse tirsdag.

Den 64 år gamle Ghosn har sittet i varetekt siden pågripelsen 19. november.

Ikke skyld

Han ledet Nissan Motor Co. i mer enn 20 år, men er nå siktet for juks med kredittopplysninger og for å ha underrapportert egen kompensasjon fra Nissan i minst 8 år, noe han bestrider og hevder at kompensasjonen fra Nissan til ham aldri ble fastsatt.

Han anklages videre for tillitsbrudd med henvisning til at Ghosn skal ha påført Nissan investeringstap og at han skal ha betalt en forretningsmann fra Saudi-Arabia.

Ghosn sier han ikke er skyld i at Nissan led noe tap og at betalingen til forretningsmannen var for lovlige tjenester.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Denne banker livskiten ut av andre firedørsbiler
Den nye versjonen av Mercedes-AMG GT er den raskeste modellen fra merket. Likevel kan du ta med fire passasjerer og trekke tilhenger.
03:36
Publisert: