Bilmarkedet er i endring, og stadig flere tjenester som satser på delingsøkonomi blir tilgjengelig. Med én million abonnenter rundt om i verden, er Zipcar en gigant innen bildeling. Nå kommer tjenesten til Oslo, men foreløpig kun for Obos-medlemmer.

Siden august i fjor har Obos hatt et samarbeid med bilutleieselskapet Avis som har tilbudt leiebiler i flere borettslag. Nå utvides ordningen med Zipcar som er eid av Avis Budget Group.

I startfasen

– Det er spennende å få jobbe med Zipcar i Norge, slik at våre beboere kan nyte fordelene ved å ha tilgang på bil uten det ekstra styret og kostnadene som følger med et eierskap, enten det er for et par timer eller noen dager. I fjor innførte vi en bildelingsløsning til våre medlemmer og kunder, men Zipcar leverer en enda bedre og enklere løsning med gode medlemspriser, sier Daniel Kjørberg Siraj, administrerende direktør i Obos i en pressemelding.

Zipcars nettsider ser det ut til at ti biler er på plass på åtte forskjellige steder i Oslo. Tre av bilene er elektriske Volkswagen E-Golf, mens resten skal være Volkswagen Golf. Prisen per time er satt til 49 kroner, mens dagsleie er 499 og weekendpris 599 kroner. Pris per kilometer er tre kroner, og da er drivstoff, forsikring, veihjelp og fast p-plass der du henter og leverer bilen inkludert.

Konkurrerende tjenester

Det dukker stadig opp bildelingstjenester på det norske markedet. Før nyttår skal NSB lansere en tjeneste med utleie av 250 elektriske bybiler i Oslo.

De store bilimportørene er også med på utviklingen, blant annet har Møller startet sitt bildelingsselskap Hyre. I tillegg kommer veletablerte aktører som Bilkollektivet som har 300 biler og 7400 brukere i Norge. En litt annen modell har tjenesten Nabobil, der du også kan tjene penger på å leie ut din egen bil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Den største elbilnyheten akkurat nå
02:08
Publisert: