Under en pressekonferanse i forbindelse med bilutstillingen i Detroit, viste Audi for første gang frem sin nye luksus-suv Q8. På utstillingen er bilen vist i konseptversjon, men dette er en bil som skal settes i produksjon og lansere i 2018.

– Foreløpig er det bare konseptet som avdukes, men den ligger veldig tett på den som går i produksjon etter hvert, skriver informasjonssjef i Audi Norge, Øyvind Rognlien Skovli i en epost til DN.

Bilen er 502 centimeter lang, det er tre centimeter kortere enn Q7. Akselavstanden er tre meter, noe som er omtrent det samme som Q7. Med en høyde på 1,70 meter, er bilen noe lavere enn dagens suv-toppmodell. Bagasjeromsplassen er med sine 630 liter, mindre enn Q7s 890 liter, noe som ikke er unormalt med coupé-formen til denne bilen.

Slik ser Audi Q8 Concept ut innvendig.
Slik ser Audi Q8 Concept ut innvendig. (Foto: Audi)

Konseptbilen er en ladbar hybrid, som i motsetning til Q7s dieselhybrid, består av en treliters bensinmotor på 333 hestekrefter kombinert med en elmotor på 100 kilowatt. Til sammen yter den 330 kilowatt og 700 Newtonmeter i dreiemoment. Null til 100 km/t går unna på 5,4 sekunder, og forbruket er oppgitt til 0,23 liter på mila. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 53 gram per kilometer.

Batteriet yter 17,9 kWh, noe som skal gi en elektrisk rekkevidde på 60 kilometer.  

Hva prisen på denne modellen kan bli, er det ennå ingen antydninger om. Men skal man dømme etter hvor mange ganger det ble nevnt at dette var den mest luksuriøse Audien noensinne under avdukingen, blir denne bilen langt dyrere enn Q7.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-Premiumkunden bør velge oss
Audi-sjefen viser frem det nye konseptet som han mener er et bedre valg enn Tesla kommende Model X.
01:42
Publisert: