Kia Stinger hadde nylig sin verdenspremiere på North American International Auto Show i Detroit. Bilen er ifølge Kia selv, den råeste bilen noensinne fra det koreanske merket, og skal introdusere merket i en klasse som allerede består av potente og luksuriøse langdistansekryssere.

Bilen er en videreutvikling av konseptbilen GT, og er en femseters sedan som er den raskeste bilen produsert av Kia noensinne. 

Stinger kommer med to forskjellige motorer; en firesylindret motor på to liter som yter 255 hestekrefter, og selve rosinen i pølsen, en V6-er på 3,3 liter og 365 hestekrefter. Sistnevnte skal gjøre null til 100 km/t på 5,1 sekunder, og har en toppfart på 269 km/t. Begge kommer med åttetrinns automatgirkasse, og man kan velge mellom bakhjulsdrift eller firehjulsdrift. 

Kia Stinger.
Kia Stinger. (Foto: Kia)

Akselavstanden på 2905 millimeter er mer enn for eksempel Audi A4, Lexus IS, BMW 4-Series Gran Coupe eller storbilene Lexus GS og Mercedes-Benz CLS. Totallengden på 4830 millimeter og bredden på 1870 millimeter sørger for romslig med plass inne i bilen. 

– Med Stinger handler det ikke om å ankomme først, alt handler om selve reisen, det er lidenskap, sier Gregory Guillaume, sjefdesigner for Kia Motors Europe i en pressemelding.

Kia sikter høyt med den nye bilen. Ansvarlig for oppsett og kjøreegenskaper er Albert Biermann, som koreanerne hentet fra BMW til Kia i desember 2014.

– Jeg tror at for merkevaren Kia, så er Stinger en spesiell hendelse. Ettersom ingen forventer en slik bil, ikke bare utseendemessig, men også hvordan den kjører. Den er et helt annet dyr, sier Biermann. 

Stinger kommer for salg mot slutten av 2017.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.