Konsulentselskapet Rystad Energys tall viser at salget av bensin og diesel i Oslo vest falt 28 prosent i fjor og hittil i år, skriver Aftenposten. Øst i Oslo er salget uendret hittil i år, etter et beskjedent fall i fjor.

I Akershus vest – inkludert kommunene Asker og Bærum – har salget i fjor og så langt i år falt med 16 prosent. Nord i fylket er salget omtrent uendret for samme tidsperiode. På landsbasis har salget av drivstoff vært det samme de siste årene, skriver avisen.

Vil synke videre

Senioranalytiker Artyom Tchen i Rystad Energy sier elbilene er en viktig årsak.

– I Oslo vest og Akershus vest er det mange elbiler fordi inntektsnivået er høyt, og fordi mange har anledning til å lade elbilen hjemme, sier Tchen.

Rystad Energy tror forbruket av drivstoff vil synke med rundt en tredel frem mot 2025.

Ifølge Norsk elbilforening er markedsandelen i nybilsalget for elbiler høyest i Oslo, Akershus og Hordaland. Fra januar til november i år har det blitt registrert over 50.000 nye elbiler her i landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Uroen i markedene preges av at flere frykter én ting neste år: Resesjon
– En ikke ubetydelig risiko, sier DNs Terje Erikstad, som her forklarer hva det betyr.
01:20
Publisert: