Til høsten kommer de første elektrifiserte bilene fra den franske bilgiganten PSA. Den store suven DS 7 Crossback E-Tense 4x4 er først ut av modellene som kommer og frir til norske bilkjøpere.

Bilen har en bensinmotor på 200 hestekrefter, samt to elektriske motorer på 110 hestekrefter i hver ende av bilen, som med hybridutregning til sammen blir 300 hestekrefter og 450 newtonmeter dreiemoment. Batteriet med en kapasitet på 13,2 kwh gir en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer, målt etter nyeste målemetode WLTP. Null til 100 km/t gjøres på 6,5 sekunder, og forbruket er oppgitt til 0,22 liter per mil som gir et CO2-utslipp på 49 gram per kilometer.

Viktigst er kanskje prisen, som blir 570.000 kroner for en godt utstyrt bil.

Interiøret er umiskjennelig DS.
Interiøret er umiskjennelig DS. (Foto: DS)

– Vi gleder oss til å starte salget av DS 7 Crossback E-Tense 4x4, en spennende bil i premiumsegmentet. Vi har fått til en konkurransedyktig pris, og vi mener at en ladbar suv med firehjulsdrift er en interessant bil for det norske markedet, sier Thomas Christensen, direktør for DS Automobiles Norge hos Bertel O. Steen.

Bilen komme med kun ett utstyrsnivå i Norge, så oppgitt pris er ikke så langt unna hva du må ut med for å ta bilen ut av butikken. Standardutstyr som navigasjon, skinninteriør med el-seter, full led hovedlys, automatiske dempere, 19-tommers felger, siste generasjon safety brake, adaptiv cruise control med selvkjøring nivå 2 og ladekabler er inkludert i modellen.

Bagasjerommet er på 555 liter, som er det samme som på den konvensjonelle varianten, og bilen kan utstyres med hengerfeste.

De første bilene ankommer Norge i fjerde kvartal i år. Like etter kommer den helelektriske småbilen DS 3.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Over 1600 nordmenn står i kø for elbilen. Her er den på besøk i Norge
DS3 Crossback E-Tense er en særegen, kul og perfekt liten elbil for det norske markedet, mener DNs biljournalist.
01:39
Publisert: