DS er den franske bilgiganten PSAs svar på tyske premiummerker. Neste år kommer merket med DS 7 Crossback E-Tense som kan bli en suksess i Norge.

Bilen har i tillegg til firehjulsdrift, totalt 300 hestekrefter, 450 newtonmeter dreiemoment og en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer, målt etter den nye målestandarden WLTP.

Tidligere i høst kunngjorde DS at det kommer en helelektrisk versjon av den minste modellen, DS 3 Crossback E-Tense, som med en rekkevidde på 30 mil kommer på det norske markedet neste høst.

–Vi ser frem til å kunne tilby en høyaktuell modell i markedet for ladbare hybrider, som i dag utgjør nesten 19 prosent av totalmarkedet. DS 7 Crossback E-Tense 4x4 vil utgjøre startskuddet for elektrifiseringen av DS og vi har stor tro på at DS 7 Crossback som ladbar hybrid med 4x4 vil slå godt an i det norske markedet, sier Thomas Christensen, merkesjef DS Norge i en pressemelding.

Bilen har tre motorer, en bensinmotor på 200 hestekrefter, samt en elektrisk motor foran med 110 hestekrefter og en tilsvarende elektrisk motor bak. Det skal gi en samlet systemeffekt på 300 hestekrefter. Dermed gjør den null til 100 km/t på 6,5 sekunder, og har et oppgitt forbruk på 0,22 liter per mil. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 49 gram per kilometer.

Batteriet har en kapasitet på 13,2 kwh, og elektrisk toppfart er 135 kilometer i timen.

Bagasjerommet er det samme som på den konvensjonelle varianten, 555 liter, i tillegg kan bilen ha hengerfeste.

Den nye ladbare modellen vises på hjemmebane under bilutstillingen i Paris, som åpner i starten av oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Særegen suv
DS 7 Crossback er en helt fersk, fransk suv som gjør ting på sin egen måte.
01:53
Publisert: