Allerede i 1995 kom Peugeot med en elbil da minstemann 106 Electrique kom i produksjon. En rekkevidde på 10 mil og en toppfart på 90 km/t i tillegg til en høy prislapp gjorde suksessen begrenset til det franske statsadministrasjonen, samt en og annen bil også i Norge. I de senere år har Peugeot kun hatt en elbil på i sin modellportefølje, Ion som er basert på Mitsubishi i-MiEV.

Det skal det nå bli slutt på når en ny generasjon av 208 kommer i starten av 2020. E-208 som den skal hete, får et batteri på 50 kWh og en rekkevidde på 34 mil med den nye WLTP-målemetoden.

Den elektriske versjonen av 208 får like stort bagasjerom som den konvensjonelle versjonen, 265 liter.
Den elektriske versjonen av 208 får like stort bagasjerom som den konvensjonelle versjonen, 265 liter. (Foto: Peugeot)

–Vi er svært glade for å kunne lansere en ny elektrisk bil i det norske markedet. Peugeot e-208 er som skapt for Norge med lang rekkevidde, varmepumpe og hurtiglader! Dessuten tror vi rett og slett utseendet vil gi reservasjonsløsningen en kickstart 5. mars, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.

Den elektriske modellen blir tilgjengelig fra lansering og kommer med en motor på 136 hestekrefter og 260 newtonmeter. Akselerasjon fra null til 100 km/t skal gå på 8,1 sekunder.

–Dette er starten på andre generasjon elektriske biler fra Peugeot, og starten på en voldsom elektrifiseringsbølge fra PSA. Innen 2025 skal alle modellene finnes i minst en elektrifisert versjon, sier Stian Gihle, informasjonssjef for Peugeot hos Bertel O. Steen.

Av ting nordmenn er opptatt av når det gjelder elbiler, så avslører Peugeot at bilen får varmepumpe, samt mulighet for å programmere innstillinger for denne via en app på telefonen. Bilen er klargjort for hurtiglader på inntil 100 kW. Da lades batteriet til 80 prosent i løpet av en halvtime.

Størrelsesmessig og antageligvis prismessig, vil bilen konkurrere mot Renault Zoe, som koster omkring 250.000 kroner. Dette var Renaults klart mest solgte bil i fjor, med over 3000 registreringer.

Både den konvensjonelle 208 og elbilen e-208 vises på bilutstillingen i Genève i starten av mars. Bilen lanseres ikke før i starten av 2020.

Bilen kommer til Norge i starten av neste år.
Bilen kommer til Norge i starten av neste år. (Foto: Peugeot)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skiboms kjøpte bygdas legekontor
Da moren håpet han skulle investere i en urban leilighet kjøpte Morten et gammelt legekontor i ei veiløs bygd.
02:09
Publisert: