Laderne er installert i Olav Kyrres gate i Stavanger sentrum. Ytterligere seks ladere er ventet i løpet av mai.

– Dette er en overraskende og nytenkende løsning. Det viser en av måtene vi kan få en ladeinfrastruktur for elbiler etablert i et bymiljø. Norge er inne i en elbilrevolusjon ingen andre land er i nærheten av. Innovative tiltak som dette er nødvendig om vi skal få på plass den ladeinfrastrukturen vi trenger, sier Elvestuen til ABC Nyheter.

Opprinnelig var planen å lade rett fra stolpene, men strømeffekten i lyktestolpene var ikke høy nok til å drifte både gatelys og elbillading. Dermed ble det heller festet en strømboks på lyktestolpene.

London har vært inspirasjonen for pilotprosjektet i Stavanger, som har fått statlig støtte gjennom klimasatsordningen. Det er installert over 300 lyktestolpeladere i den britiske hovedstaden siden 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.