Selskapet Fisker Automotive har ligget i dvale etter at den spesielle Fisker Karma kom på markedet i 2011, men forsvant igjen da selskapet gikk konkurs i 2013.

Navnet kom fra den danske bildesigneren Henrik Fisker, som nå er tilbake med en ny bilprodusent, Fisker Inc. Snart kommer produsenten med en nyhet for det norske markedet, den helelektriske suven Fisker Ocean.

Alt som trengs

– Fremtidens mobilitet handler om å nyte en elektrisk bil uten alt maset, langvarig bindingstid og høye eierkostnader. Å kjøre Fisker Ocean skal bli lett, gjennom en fleksibel leie via en app på mobilen. Vi tar service og vedlikehold. Enkelt sagt så introduserer vi fremtidens problemfrie, morsomme og enkle e-mobilitet, sier Henrik Fisker i en pressemelding.

Batteriet på 80 kWh gir en rekkevidde på mellom 40 og 48 mil, og prisen skal ligge under 40.000 dollar. Det vil i tilfelle bety at den prises under Tesla Model Y som starter på 48.000 dollar uten incentiver. I Norge koster denne bilen fra 441.000 kroner.

– Har denne bilen firehjulsdrift og hengerfeste, som er viktig for mange nordmenn?

– Ja, til begge spørsmål, sier Andrew de Lara som er kommunikasjonssjef i Fisker.

Bærekraftig suv

Produsenten er veldig opptatt av at hele bilen skal være bærekraftig. Taket har solceller som lager strøm, teppene inni bilen er laget av resirkulerte fiskegarn, og interiøret er vegansk.

Dette føyer seg litt inn i filosofien bak Henrik Fiskers forrige bil, Fisker Karma. Også denne hadde masse resirkulerte materialer innvendig, i tillegg til en ganske innovativ hybridelektrisk drivlinje.

Les DNs test fra 2012: En overdose Karma

Det har vært lansert mange såkalte Tesla-konkurrenter opp gjennom årene, uten at vi har sett så mye til dem. Fordelen til Fisker, er at mannen tidligere faktisk har klart å sette en bil i produksjon. Målet for bilen er at den skal settes i produksjon i 2021, men den blir neppe å se i Norge eller Europa før året etter.

– Planen er andre halvdel av 2022, sier de Lara. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.