Det Detroit-baserte elbil-oppstartsselskapet Rivian har hentet inn 700 millioner dollar, eller omkring seks milliarder kroner, fra Amazon og investeringspartner ALJ.

– Denne investeringen er en viktig milepæl for Rivian og skiftet til bærekraftig mobilitet, sier grunnlegger og sjef for Rivian, RJ Scaringe, i en melding fra selskapet.

Rivian viste to modeller under bilutstillingen i Los Angeles i november i fjor, og vakte stor oppsikt med lang rekkevidde og heftige ytelser på den store suven R1S, samt pickupen R1T.

Denne kan fort gjøre det bra i USA: Rivian R1T.
Denne kan fort gjøre det bra i USA: Rivian R1T. (Foto: Rivian)

Bilen er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh, med flere mindre batterier også tilgjengelig. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.

– Utover å eliminere kompromissene rundt ytelse, evne og effektivitet, arbeider vi for å drive innovasjon på tvers av hele kundeopplevelsen. Å levere på denne visjonen krever de riktige partnerne, og vi er glade for å ha Amazon med oss på vår reise for å skape produkter, teknologi og erfaringer som nullstiller forventningene til det som er mulig, sier Scaringe.

El-levering av Amazon-varer

Tidligere denne uken gikk ryktene om at også General Motors ville investere i selskapet, men det viste seg å ikke stemme på nåværende tidspunkt.

– Vi er inspirerte av Rivians visjon for fremtidens elektriske transport. RJ har bygget en imponerende organisasjon, med en matchende produktportefølje og teknologi, sier Jeff Wilke, sjef for Amazon Worldwide Consumer.

Ifølge Adam Jonas, analytiker i Morgan Stanley, skal Amazons interesse i selskapet komme av muligheter til å bruke teknologien til å levere varene selskapet selger via elektriske kjøretøyer, skriver Automotive News.

Lansering av modellen starter i USA sent i 2020, og andre markedet i 2021. Norge skal være et av markedene bilene kommer til.

Er banken din venn – eller er finansfolk egentlig mest opptatt av seg selv?

Hør ukens podkast-episode av Finansredaksjonen her:

Sjekk ut flere podkaster fra DN her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den nye toppmodellen fra BMW er en perfekt familiebil. For to
03:23
Publisert: