Volkswagens første elbil laget fra grunnen av, debuterer under bilutstillingen i Frankfurt i september. Id 3, som den heter, har det vært mulig å reservere siden mai, og mange tusen nordmenn har allerede betalt for å komme på listen, uten å vite noen pris på bilen.

Nå har Volkswagen-importøren i Norge kunngjort at prisen vil starte på under 330.000 kroner. Det samsvarer godt med de 40.000 euroene bilen er sagt at skal koste i Tyskland, der det er lagt til 19 prosent moms.

– Vi er svært stolte av å være et av de første markedene som får vise id. 3 1 ST, sier direktør Harald Edvardsen-Eibak Volkswagen i en pressemelding.

Modellen har en rekkevidde på 420 kilometer basert på WLTP, og vil være utstyrt med blant annet varmepumpe, adaptiv cruise-control og navigasjon.

Eksakt hvor mange biler som er reservert av nordmenn går ikke importøren ut med, men bransjenettstedet Bilnytt.no anslår at mer enn halvparten av de 30.000 eksemplarene som skal produseres av 1 st-versjonen, kommer til Norge. Målet er at den skal bli Norges mest populære bil neste år.

– Vi merker en enorm etterspørsel etter nye id. 3 1 ST, og er meget fornøyd med å ha fått tildelt en av de største andelene av bilene fra denne første id. 3-serien. Vår forhåndsbestilling er fortsatt åpen. Alle bilene vil bli utlevert i løpet av 2020, med oppstart fra neste sommer, sier Edvardsen-Eibak.

Den første versjonen av bilen kommer med et batteri på 58 kWh. enere kommer flere versjoner av bilen, med både større og mindre batteripakker. Endelige priser blir klare senere i høst.

Årets store salgsvinner på det norske markedet er Tesla Model 3 som det hittil er registrert nesten 11.000 eksemplarer av. Den koster fra 367.000 kroner i Norge, men det er ikke urimelig å anta at Tesla vil møte konkurransen fra Volkswagen når den tid kommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.