Vision iNext heter denne luksussuven som skal danne grunnlaget for en produksjonsmodell som kommer i 2021. Ser man på tidligere studiekonsepter fra BMW, så er det ikke sikkert den endelige modellen blir så veldig langt unna utseendemessig.

– iNEXT-prosjektet er en viktig hjørnesten for BMWs fremtid. Dette er vårt neste flaggskip, og bilen vil bli styrende for alle våre kommende modeller, så vel som for hele selskapet, sier BMW Group’ s øverste sjef, Harald Krüger.

Spesielt dagens i8 ligner mye på konseptbilen Vision Efficientdynamics som ble vist i 2009. Ser man på detaljene i denne nye studien, er det også hentet inn flere elementer fra dagens i3. Blant annet åpnes fordørene og bakdørene hver sin vei, slik som på i3.

Bilen er en stor suv med en lengde på 5055 millimeter, en høyde på 1690 millimeter og en bredde på 2062 millimeter. Det betyr at den er større en den nye generasjonen X5 som kommer senere i høst.

Lyktene foran og bak er smalere enn noen gang, mens BMWs signatur nyregrillen har fått en ny design og huser mange av sensorene som tas i bruk.

Interiøret vitner om at BMW ser på fremtidens bil som både en kjøremaskin og et oppholdssted. Store digitale skjermer møter stramme linjer inspirert fra moderne møbler. Overflatene i interiøret består av både myke tekstiler og harde materialer, og fungerer som touch-flater som kontrollerer en rekke ulike systemer.

Vision iNext er selvsagt utstyrt med selvkjørende teknologi. I «Boost-modus», er det føreren som sitter i førersetet for de dynamiske egenskapene og hersker over de elektriske kreftene, mens i «Ease-modus» tar den autonome teknikken over. Da trekkes ratt og pedaler også delvis inn i interiøret. Ifølge BMW vil de autonome egenskapene spille en større rolle i 2021 enn hva vi er vant med i dag, så den er ikke kun en fremtidsvisjon, men mer realistisk enn som så.

BMW har for lengst gått ut med at selskapet i 2025 vil tilby 25 elektrifiserte modeller, hvorav 12 vil være helelektriske. BMW har allerede sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9, så vel som BMW iX1 til iX9. I 2020 kommer en elektrisk versjon av X3, med navnet iX3. Den bilen får en elektrisk rekkevidde på 40 mil og motorer på 270 hestekrefter. Bilen kan allerede reserveres av norske kunder.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Dette er noe du ikke forventer av en bil som koster 1,5 millioner kroner
Test av supersuven Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
02:19
Publisert: