Den tyske økonomiministeren Peter Altmaier sjokkerer den hjemlige bilindustrien under en debatt med sjefen for Daimler, Dieter Zetsche og sjefen for Volkswagen, Herbert Diess.

Mot slutten av debatten som dreide seg om selvkjørende biler, kom ministeren med sin etterlysning.

Den tyske økonomiministeren Peter Altmaier etterlyser sexy elbiler fra tyske produsenter.
Den tyske økonomiministeren Peter Altmaier etterlyser sexy elbiler fra tyske produsenter. (Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/Scanpix)

–Tyske biler har alltid vært sexy. BMW, Mercedes og til og med VWs Boble på 60-tallet. Jeg spør meg virkelig, når kan De, Herr Zetsche, eller De, Herr Diess eller Herr Krüger fra BMW, bygge en elektrisk bil som er bare halvparten så sexy som en Tesla? sa Altmaier, ifølge den tyske avisen Frankfurter Allgemeine.

De to bilsjefene besvarte visstnok ikke spørsmålet.

Da DN for noen år siden snakket med en av sjefene i BMW, Ian Robertson, i forbindelse med lanseringen av den ladbare hybriden i8, påsto han indirekte at tyske bilprodusenter allerede var på denne ballen.

Selv om ministeren savnet sexy elbiler, var han overbevist om at førerløse biler kommer, om enn noe senere enn hva man trodde for to til tre år siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her blir den folkelige Tesla Model 3 vist frem for første gang på norsk jord. Én ting vekker bekymring
02:21
Publisert: