I februar gikk nettgiganten Amazon inn med penger i elbil-startupen Rivian. Nå melder også bilgiganten Ford seg på med 500 millioner dollar til den oppsiktsvekkende elbilprodusenten. Det tilsvarer 4,34 milliarder kroner med dagens kurs.

Dette kommer kort tid etter at samtalene om en tilsvarende investering mellom Rivian og en annen bilgigant, GM, ifølge Automotive News ble avsluttet.

Avtalen omfatter også et samarbeid om å utvikle en ny elektrisk bil fra Ford bygget på Rivians plattform.

Rivian R1T. Bilmerket sjokkerte publikum i Los Angeles med massiv rekkevidde, god plass til noe som skulle være en overkommelig pris.
Rivian R1T. Bilmerket sjokkerte publikum i Los Angeles med massiv rekkevidde, god plass til noe som skulle være en overkommelig pris. (Foto: Rivian)

Investeringen kommer i tillegg til de 11 milliarder dollarene Ford allerede har sagt skal investeres i elbiler innen 2022, og skal heller ikke ha betydning for de samtalene Ford har med Volkswagen om en felles elbilplattform.

Fords første elbil med lang rekkevidde skal være en Mustang-inspirert crossover som ikke kommer før i 2020. Selskapet har også planer om en elektrisk versjon av pickupen F-150.

Mot slutten av 2020 skal etter planen også Rivian selv lansere sine to første elbilmodeller, syvseter-suven R1S og pickupen R1T. De to bilene vakte berettiget oppsikt da de ble vist under bilutstillingen i Los Angeles i november i fjor.

– Fords investering i Rivian er smart. Rivian utnytter Fords lederskap, ekspertise og massive volum i pickup-segmentet i tillegg til selskapets store distribusjonsnettverk. Amazon-investeringen i Rivian, kan gi Ford en fordel med tanke på leveringstjenestens bruk av elektriske varebiler, sier Michelle Krebs, sjefanalytiker hos Autotrader, ifølge Automotive News.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.