I desember kommer det som fremstår som neste års store salgssuksess av billigere elbiler på det norske markedet. Tidligere har Kia kommunisert at bilen skulle få en rekkevidde på over 450 kilometer. Det offisielle tallet er nå oppgitt til 485 kilometer. Dermed slår den konsernslektning Hyundai Kona med tre kilometer.

Tallene er oppgitt etter den nye WLTP-standarden. Bilen kommer i to batteristørrelser, 64 kWh og en billigere versjon med et batteri på 39,2 kWh. Motoreffekten med største batteripakke er også noe høyere med 204 hestekrefter, slik som Hyundai Kona også har, mens det minste batteriet får en motoreffekt på 136 hestekrefter.

Bilen skal kunne lades på 100 kW hurtiglader der det vil ta 54 minutter å lade batteriet fra null til 80 prosent.

5080 kunder har allerede betalt 7777 kroner for å reservere en slik bil i Norge, men importøren vet ikke hvor mange av disse som skriver kontrakt, opplyser informasjonsansvarlig i Kia Norge, Mette Simonsen Sauge til DN.

Den norske importøren har ikke fått bekreftet noe volum på antallet biler som kommer til Norge, så ennå er det uklart hvor lang leveringstid bilen får.

Kia Niro selges allerede som hybrid og ladbar hybrid i Norge, og som disse er den elektriske versjonen en crossover med forhjulsdrift.

Bilen får samme garanti som andre biler fra merket, syv år eller 150.000 kilometer. Bilen kommer på markedet i desember, men debuterer i starten av oktober under bilutstillingen i Paris.

Pris er ikke kjent ennå. Den mindre slektningen Hyundai Kona koster 325.000 kroner. Kia har allerede en elbil på markedet i Soul, den har en pris som starter på 223.000 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elbilen som skal erstatte din konvensjonelle bil
Det norske markedet skriker etter elbiler med lang rekkevidde. Her er den de skriker høyest etter.
02:33
Publisert: