Den er ikke bare Norges desidert mest solgte elbil, men også den mest solgte bilmodellen uavhengig av drivlinje. Ifølge en melding fra Nissan skal Leaf nummer 10.000 i 2018 leveres ut denne uken.

– Dette er svært hyggelige tall og jeg må få takke hver enkelt kunde som har valgt Nissan Leaf som sin bil. Vi er stolte, men ikke så rent lite ydmyke for den unike posisjonen Nissan nå har skaffet seg i Norge, sier Country Manager Anders Mamen Lund i Nissan Nordic Europe, avdeling Norge, i en pressemelding.

Bilen er foreløpig registrert i nesten 3000 flere eksemplarer enn Volkswagen Golf, som har vært Norges klart mest solgte bil de siste ti årene i hvert fall.

Lang erfaring

I Norge er det nå opptil flere års ventetid på utlevering av nye elbiler. Produsentene bygger ikke nok biler til å dekke den særnorske etterspørselen etter elbil. Nissan-sjefen mener å ha forklaringen på at Nissan klarer det de andre produsentene sliter med.

– Vi var først ute i verden med masseproduksjon av en elbil og gjorde store investeringer lenge før elbil var et tema for andre bilprodusenter. Dette medfører nå at hele apparatet fra produksjon og ut til hver enkelt forhandler er solid erfarne med elbil. Når vi nå kan tilby rekordkort leveringstid, og samtidig har en slik profesjonell organisasjon, håper vi det tilsier at kundene vil fortsette å velge Nissan som sin foretrukne samarbeidspartner, sier Mamen Lund.

Kommer med større batteri

Leveringstiden for Nissan Leaf ligger på rundt tre måneder. Senere i høst er det ventet at Nissan kommer med en versjon av bilen med et større batteri enn dagens 40 kWh som gir en rekkevidde på 27 mil.

Med et batteri på rundt 60 kWh vil den bli en enda mer aktuell konkurrent til de nye modellene til Hyundai og Kia som kommer med denne batteristørrelsen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norske kunder har god grunn til å se frem til denne
DN har kjørt nye Nissan Leaf, som flere tusen nordmenn går og venter på.
01:20
Publisert: