DS 3 Crossback E-Tense heter en ny fransk elbil som snart er til salgs i Norge.

«Etterspørselen etter elektriske biler er enorm i Norge. I dag kan vi endelig vise frem helt nye DS 3 Crossback E-Tense som er den elektriske modellen og kan leveres allerede neste år. » heter det i en pressemelding fra Bertel O. Steen som er importør for de franske merkene DS, Citroën og Peugeot.

– Vi er veldig glade for å kunne lansere en helt ny elektrisk bil i det norske markedet. DS 3 Crossback E-Tense er som skapt for Norge og er bare starten på en omfattende elektrifisering av DS. Vi ser frem til å starte reservasjonsløsningen allerede 2. oktober kl. 09.00, først i verden for DS, med levering allerede høsten 2019, sier Thomas Christensen, merkesjef DS i meldingen.

Bilen ser ut til å ha kriterier som kan falle i smak hos norske bilkunder. For det første har den et batteri med en kapasitet på 50 kWh, det skal gi en rekkevidde på over 300 kilometer etter den nye målemetoden WLTP, og en rekkevidde på 450 kilometer målt etter den gamle NEDC-målingen. Batteriet kan lades med en hastighet på 100 kW, som betyr at det tar en halvtime å lade opp til 80 prosent av kapasiteten. DS 3 Crossback har blant annet selvkjøring på nivå 2, nøkkelfri bruk, heldigital instrumentering og DS Matrix LED frontlys.

Elmotoren yter 136 hestekrefter, noe som gir en akselerasjon fra null til 100 km/t på 8,7 sekunder. Bilen har klare suv-referanser og er 412 centimeter lang og har et bagasjerom på 350 liter. Den kommer også med diesel- og bensinmotorer, men det er liten tvil om at det er den elektriske versjonen som kommer til å bli interessant for det norske markedet.

– Med DS 3 Crossback e-Tense blir drømmen om en luksuriøs, elektrisk bil virkelighet. Det norske markedet higer etter elbiler med lang rekkevidde, og vi er så heldige at vi kan levere denne bilen allerede fra høsten 2019 og kan imøtekomme det voldsomme behovet i Norge et år tidligere enn forventet, sier Stian Gihle, PR- og informasjonssjef for DS.

Bilen åpner for bestilling våren 2019 og blir levert utover høsten 2019. Pris sies det foreløpig lite om. Dagens DS 3 som er en bil på størrelse med Mini, starter på 235.000 kroner, så en innstegspris tipper vi kommer til å ligge omkring 300.000 kroner. Mini kommer forøvrig også i elektrisk versjon neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– En lykkepille
Fantastiske kjøreegenskaper gjør Ford Fiesta ST til en lykkepille av en bil.
02:19
Publisert: