Siden Nissan åpnet for bestilling av en ny generasjon av elbilen Leaf i september i fjor høst, har 6500 nordmenn forhåndsbestilt bilen. Det opplyste den norske importøren da de første bilene ble levert ut til norske kunder onsdag. Nissan hevder dette er ny rekord i forhåndsbestillinger for en bil i Norge.

– Etterspørselen etter den nye Nissan Leaf har vært over all forventning. Dette er en festdag for Nissan, og vi er i ekstase over å endelig kunne fortelle at mer enn 6500 nordmenn har lagt inn forhåndsbestilling av den nye bilen. Dette gjør den til Norges desidert mest forhåndsbestilte elbil noensinne. Det er viktig å understreke at dette er reelle kundekontrakter og rundt 10 prosent av dem har bestilt bilen gjennom våre salgsløsninger på nett. Dette er alle kunder som hverken har sett, tatt på eller fått prøvekjøre bilen før de har valgt å kjøpe, sier Anders Mamen-Lund, landssjef for Nissan Nordic i Norge i en pressemelding.

DN har derimot prøvekjørt bilen: Test av nye Nissan Leaf: Andre generasjon suksess dnPlus

Registreringstallene for 2017 viser at den mest solgte enkeltmodellen var Volkswagen Golf med 12.164 biler i fjor, hvorav 6639 var av den elektriske utgaven. Hvis Nissan klarer å levere bil til alle som har bestilt, kan de dermed blande seg inn på topplisten over bilmodeller solgt i Norge.

Lange lister

Forhåndsbestilling av kommende bilmodeller er en trend som virkelig er i ferd med å ta av. Nissan Leaf føyer seg inn i rekken av spesielt elbiler med ekstremt god forhåndsinteresse. 1200 personer skal ha betalt depositum på Jaguar I-Pace som kommer til sommeren og over 3500 har betalt for å stå på venteliste på Audis første elbil E-tron som kommer til høsten.

– Vi har nå 3567 reservasjoner, og stadig stor interesse. Det er vi glade for, og vi har tro på en så god tilgang til biler at vi kan ivareta enda flere enn disse, skriver Øyvind Rognlien Skovli, informasjonssjef for Audi Norge i en epost til DN.

Mer enn 15.000 skal ha vist interesse for den elektriske utgaven av Hyundai Kona, som skal komme til sommeren. Fra før har Opel Ampera-e allerede flere tusen interessenter etter at salget startet på forsommeren i fjor. Mange står ennå på lange ventelister for å få bilen utlevert.

Lang leveringstid

Den voldsomme etterspørselen etter elbiler har ført til at biler som normalt har relativt kort leveringstid, ikke har det lenger. Volkswagen E-Golf er det nå omkring ett års ventetid på.

Dette har Nissan forsikret at ikke skal skje med dere nye Leaf, likevel har kunder som bestiller nå opplevd å få estimert levering i august.

– Vi har ulik leveringstid avhengig av utstyrsnivå. Vi har tidligere sagt levering fra mai om du bestiller nå, men det er mulig du kan få bilen enda tidligere. For de med lengst leveringstid, må du vente drøyt seks måneder. Leveringssituasjonen er til dels svært gunstig for dem som velger Accenta- eller N-Connecta-biler. Her snakker vi levering i løpet av noen få uker, skriver Knut-Arne Marcussen, informasjonssjef i Nissan Norge i en epost til DN.

Her ser du hvor mange som per i dag har betalt eller registrert seg for årets kommende elbiler:

(*Ikke bestillinger, men antall som har registrert interesse på nett, og fått kønummer)(Vilkår)

Norske kunder har god grunn til å se frem til denne
DN har kjørt nye Nissan Leaf, som flere tusen nordmenn går og venter på.
01:20
Publisert: