Peugeot har under bilutstillingen i Paris vist en lekker konseptbil i form av e-Legend, som er en hommage til modellen 504 som ble lansert i 1968.

Bilen vakte betydelig oppsikt på Peugeot-standen, og det fransk nettstedet Autonews har startet en underskriftskampanje for å få bilen satt i produksjon.

I en Twitter-melding skriver Peugeot-sjef Jean-Phillippe Imparato, at om de får en halv million underskrifter, så vil de vurdere det.

Den norske importøren, Bertel O. Steen kaster seg selvsagt på.

– Selv om det skulle bli en todørs bil, er vi klare til å tilby denne på det norske markedet. Vi anser en elbil med dette utseendet, lang rekkevidde og 4x4, som noe det norske markedet skriker etter, sier Simen Heggestad Nilsen, direktør for Peugeot Norge i en pressemelding.

Derfor har den norske importøren bedt fabrikken om 3000 e-Legend til det norske markedet.

– Har fabrikken svart på bestillingen?

– Ja. De svarte at de mistenkte at vi ville komme med et slikt, og de applauderte vår entusiasme! Vi fikk hverken avslag eller tilslag, skriver informasjonssjef Stian Gihle i en epost til DN.

Peugeot e-Legend en helelektrisk bil med 462 hestekrefter og 800 newtonmeter dreiemoment, der kraften fordeles til alle fire hjul. Null til 100 kilometer i timen går unna på under fire sekunder. Batteriet på 100 kwh gir en rekkevidde på 600 kilometer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hey, Mercedes! Take me home!
Nå kan du snakke med minstemann i Mercedes-søskenflokken, A-klasse. Se hvordan det gikk i vår test.
01:48
Publisert: