«Kjedsomhet og ensformighet er ikke er en del av Peugeots dna. Det er også slik at elektrifisering ikke nødvendigvis utraderer 120 år med bilhistorie.»

Slik starter pressemeldingen fra Peugeot om produsentens nye konseptbil E-Legend Concept. Bilens utseende er inspirert coupé-versjonen av modellen 504 som ble lansert for 50 år siden.

Peugeot kaller selv bilen en muskelbil, men den er selvsagt en elbil. Den elektriske motoren yter 462 hestekrefter og 800 newtonmeter dreiemoment. Firehjulsdrift sørger for at null til 100 km/t går på under fire sekunder. Batteriet er på 100 kWh og gir en rekkevidde på 600 kilometer etter ny målestandard. Induksjonslader sørger for at du kan kjøre over et ladepunkt og lade trådløst, mens hurtiglading skal gi deg 50 mils rekkevidde på 25 minutter.

Innvendig er det også hentet inspirasjon fra fortiden. Setene i velur er noe som var velkjent på 60- og 70-tallet. Bilen er som alle konseptbiler de senere år, selvsagt selvkjørende. Velger du det, så legger seteryggen seg bakover og rattet forsvinner inn i dashbordet. Det tyder på at det kan være noen år til vi ser en slik bil på veien, dessverre, men artig at Peugeot spiller på retrodesignet som de her gjør.

Bilen vises for publikum på hjemmebane under bilutstillingen i Paris som åpner for pressen 2. oktober.

Ikke ukjent for Peugeot å bygge kule konseptbiler:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Konsept-kos fra Peugeot
Den kuleste bilen på messen er et vanlig spørsmål å få. Den nye konseptbilen fra Peugeot kan være svaret.
01:47
Publisert: