Det svenske elbilselskapet Uniti har fått med seg industrigiganten Siemens om å bygge en helautomatisk bilfabrikk i Skåne, skriver Dagens Industri Digital.

– Partnerskapet med Siemens er grunnleggende for våre langsiktige planer ettersom vi nå har muligheten til ikke bare å utvikle en god bil, men også bygge den på en bærekraftig måte i stor skala, raskere og med betydelig mindre kapitalinnsats. Vår fullt automatiserte produksjonslinje kan i prinsippet ha lyset avslått i 22 timer i døgnet, sier administrerende direktør for Uniti Sweden, Lewis Horne, til DI Digital.

De første bilene, som er beregnet for bykjøring, skal etter planen leveres i 2019, og det vil ifølge avisen bli første gang det produseres biler i Skåne siden Saab la ned sin fabrikk i Malmö i 1991. 

Partnerne hevder de skal klare å produsere 50.000 elbiler det første året.

Investorer i kø

Elbilen vil ha en rekkevidde på mellom 15 og 30 mil og veie rundt 400 kilo. Prisen er anslått til cirka 200.000 svenske kroner. Ifølge Ny Teknik har selskapet allerede mottatt et par hundre forhåndsbestillinger.

Uniti ble utviklet av studenter ved Universitetet i Lund, men er nå et frittstående selskap og prosjekt.

I en såkalt crowdfundingskampanje i høst på nettstedet Funded by me håpet Uniti å få inn fem millioner svenske kroner. Det skulle raskt vise seg å være et beskjedent mål. Etter kort tid hadde 570 investorer i 45 land sagt seg villige til å skyte inn nesten 12 millioner svenske kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To årsaker til at fremtiden er elektrisk
Den store stjernen på Volkswagen-standen i Paris, er en elbil. Terje Male i Møllergruppen forklarer her hvorfor.
02:32
Publisert: