Tesla-sjef Elon Musk har vært hardt presset det siste året, ikke minst med kombinasjonen av store forventninger til og store produksjonsproblemer med den nye massemarkedsbilen Model 3.

Musk forteller også om massive arbeidsøkter, flere ganger tre-fire dager i strekk og 120 timers arbeidsuker den seneste tiden. Selv bursdagen sin, han ble 47 år 28. juni, tilbrakte han samtlige av døgnets timer på jobben, ifølge et åpenhjertelig intervju med The New York Times nylig.

– Hvis du har noen som kan gjøre en bedre jobb, gi meg gjerne beskjed. De kan få jobben. Finnes det noen som kan gjøre en bedre jobb? De kan ta roret med én gang, sa Musk til avisen.

Det siste tegnet på at Musk lenge har levd under et nærmest umenneskelig arbeidspress, er et utbrudd han skal ha hatt på Teslas fabrikk i Fremont i California, som Wall Street Journal (WSJ) refererer.

Sint av svar

I våres skal begeret ha rent over for Tesla-grunnleggeren da han merket at samlebåndet stoppet så snart noen kom for nær. Når han spurte medarbeiderne om hvorfor, skal de ha forklart at det skyldes en sikkerhetsfunksjon som styres av sensorer.

Ifølge avisen ble Musk så sint av svaret at han satte pannen i fronten på bilen.

– Jeg kan ikke se hvordan dette skader meg. Jeg vil bare se at bilene skal fortsette å bevege seg, skal han ha sagt ifølge WSJ.

Representanter for Tesla sier til Business Insider at Musk markerte med hodet på bilen, iført en hjelm, for å vise at det ikke var forbundet med noen fare.

Problemene med Model 3 ser imidlertid ikke ut til å være helt tilbakelagt. For to dager siden kom nyheten om at Tesla i siste uken i august ikke klarte målet om å produsere 6000 biler. Ifølge Electrek skal Model 3-produksjonen ha stoppet på 4300. De samme kildene sier imidlertid at Tesla likevel er på vei til å nå målet for tredje kvartal om en produksjon på mellom 50.000 og 55.000 biler av den for mange kunder etterlengtede Model 3.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I dette parkeringshuset står over 60 Tesla-biler parkert
Flere av de venter på service. Les hele saken i lenken under.
00:49
Publisert: