Musk møtte i retten saksøkt for å spre falske anklager etter at Tesla-sjefen i juli i fjor omtalte Unsworth som «han pedofyren» på Twitter.

– Jeg mente ikke å anklage Unsworth for pedofili. I respons til hans fornærmelser i et CNN-intervju ville jeg fornærme ham tilbake ved å uttrykke min mening om at han virket som en gammel, ekkel mann, sa Musk under rettsmøtet i Los Angeles.

Unsworth var med på å redde ut tolv gutter fra en oversvømt grotte i Thailand i juli i fjor. Musk mente guttene og fotballtreneren deres kunne reddes ut av grotten med en miniubåt han selv hadde fått konstruert, men ble avvist av redningsmannskapene og Unsworth som anklaget Tesla-sjefen for å kun være ute etter PR.

- Vanlig fornærmelse i Sør-Afrika

Mandag forklarte Musk at «pedofyr» er en vanlig fornærmelse i Sør-Afrika hvor han vokste opp, og at det er brukt for å fornærme noens utseende og oppførsel – ikke for å anklage noen for pedofili.

Samtidig som Musk benektet å spre falske anklager, hevdet han i retten at dykkeren giftet seg med sin thailandske kone da hun var en tenåring, og beskyldte ham for å omgå personer og steder som er kjent for «uanstendig seksuell oppførsel» og prostitusjon.

64 år gamle Unsworth og hans 41 år gamle partner benektet anklagene.

Dykkeren har saksøkt Tesla-sjefen med krav om drøyt 600.000 kroner i oppreisning og et rettslig pålegg som forbyr Musk å spre ytterligere falske anklager mot ham. Rettssaken starter i desember.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.